Ga naar de inhoud

Quiche van prei met geitenkaas

Vorige week deelde ik een basisrecept om zelf hartige taart- of quichedeeg te maken. Natuurlijk hoort daar ook een lekker recept voor een hartige taart met vulling bij. Wat dacht je van deze quiche van prei met geitenkaas? Ik ben gek op dit soort recepten. Quiches zoals deze komen zo...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

-10 punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Bak de prei aan in een koekenpan met olie.
3
Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit de melk. Voeg de gebakken prei en gebakken spekjes stoe. Breng op smaak met peper en giet de vulling in de vorm.
5
Stap 5
Bestrooi de quiche met pijnboompitjes en verbrokkelde geitenkaas.
6
Stap 6
Bak de quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Quiche van prei met geitenkaas

Vorige week deelde ik een basisrecept om zelf hartige taart- of quichedeeg te maken. Natuurlijk hoort daar ook een lekker recept voor een hartige taart met vulling bij. Wat dacht je van deze quiche van prei met geitenkaas?

Ik ben gek op dit soort recepten. Quiches zoals deze komen zo vaak van pas. Als vriendinnen komen eten, in de zomer als we gaan varen met familie of gewoon thuis als makkelijke maaltijd of lunch.

Quiche van prei met geitenkaas

Deze quiche van prei is een hele toegankelijke quiche waarbij de geitenkaas niet overheersend is. Zelfs mijn vriend die zegt geen geitenkaas te lusten vond deze erg lekker. De hartige spekjes zijn een lekkere aanvulling op de gebakken prei, met daarbij de zachte geitenkaas.

Klik hier voor het basisrecept om zelf hartige taart of quichedeeg te maken. 

Quiche prei met spekjes

Quiche prei met spekjes

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

3 reacties

Astrid

Ik heb altijd problemen met de taarten omdat deze altijd vochtig blijven. Ik heb al zoveel geprobeerd. Is een stenen vorm ook een oplossing.

Laat een bericht achter

Marije

Oeh wat was dit lekker!!

Laat een bericht achter

Els

Ik zie op de foto ook champignons maar die staan niet in het recept?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op