Ga naar de inhoud

Quinoa met kip en tomaatjes

Het is alweer een tijd geleden maar vandaag eten we weer eens quinoa. Verwerkt in een lekkere salade met gepocheerde kip en tomaatjes. Mijn vakantie is voorbij en ik wil (zoals bijna ieder jaar ;)) weer even normaal doen. En normaal doen houdt in dat ik gezond(er) en gevarieerd wil eten en niet wil snoepen (als

Quinoa met kip en tomaatjes

Quinoa met tomaat en kip

Het is alweer een tijd geleden maar vandaag eten we weer eens quinoa. Verwerkt in een lekkere salade met gepocheerde kip en tomaatjes.

Mijn vakantie is voorbij en ik wil (zoals bijna ieder jaar ;)) weer even normaal doen. En normaal doen houdt in dat ik gezond(er) en gevarieerd wil eten en niet wil snoepen (als in koek, chocolade en chips). Dus ook niet iedere dag lekker makkelijk ontbijten en lunchen met boterhammen. Als stok achter de deur deel ik later deze week mijn eetdagboekje van vorige week met je, al moet ik bekennen dat door het lekere weer (barbecue en ijsjes eten) het niet altijd gelukt is om de juiste keuze te maken.

Vorige week maakte ik als lunch deze lekkere quinoa salade met kip en tomaatjes. Extra lekker met gepocheerde kip, zo blijft de kip lekker mals en zacht. Je kunt de salade lauw-warm of koud eten. Deze salade kun je dus ook heel goed meenemen naar je werk. De kip kun je van te voren pocheren en in de koelkast een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Leuk weetje: wist je dat quinoa tegenwoordig niet meer per se uit Zuid-Amerika geïmporteerd hoeft te worden? Ook in Nederland wordt tegenwoordig quinoa geteeld (zie Lola quinoa), zelfs ‘bij ons’ in de Beemster.

Quinoa met kip en tomaat

Quinoa met kip en tomaatjes

Bereidingstijd 20 minuten 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram quinoa
  • 500 ml kippenbouillon (bijvoorbeeld van een blokje)
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel groene pesto
  • halve rode paprika
  • 10 cherry tomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.

Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur hierna lager zodat de bouillon net niet kookt. Leg de kipfilet in de bouillon en laat dit circa 8 minuten pocheren. Zo wordt de kip gaar en blijft hij mooi mals.

Laat de kip afkoelen en snijd het in blokjes. Roer de kipfilet om met de groene pesto.

Snijd de paprika in blokjes en de cherry tomaatjes in kwarten.

Roer de afgegoten quinoa om en meng hier de blokjes kip, paprika en tomaat door samen met de rucola. Breng op smaak met zout en peper en roer de olijfolie er door.

Bekijk ook andere recepten

7 reacties

Anne

Heerlijk. Heb er ook nog limoensap, knoflook en kidneybonen door gedaan.

Laat een bericht achter

Anne

Heerlijk. Heb er ook limoensap en knoflook door gedaan.

Laat een bericht achter

Emilia Dekker

Ziet er heerlijk uit, en ook niet heel zwaar dat is altijd fijn op deze warme dagen!

Laat een bericht achter

Demi

Ik ben dol op quinoa, ben benieuwd hoe deze combinatie smaakt! :)

Laat een bericht achter

Merle

Lekker!

Laat een bericht achter

Merle

En ben benieuwd naar je eetdagboekje, vind ik altijd zo leuk om te lezen ;-)

Tanja

Jummy!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op