Ga naar de inhoud

Ragout met stoofvlees

Dit is een lekkere tip als je stoofvlees over hebt. Maak er een lekkere en goed gevulde ragout van stoofvlees van! Ragout is voor mij echt iets van vroeger. Een pasteitje met ragout was met kerst echt een heuse traktatie. Inmiddels eet ik het eigenlijk nooit meer en dat is...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de bouillon, zoat het tegen de kook aan zit. Verwarm het stoofvlees met de jus in een pannetje.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op medium vuur. Roer de bloem met een houten lepel door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit tot een gladde saus.
3
Stap 3
Voeg de worcestersaus en peper toe aan de roux en roer dit goed door elkaar. Voeg hierna het stoofvlees met de jus toe en roer dit goed door.
4
Stap 4
Verwarm de ragout nog even goed en serveer het met toast of in een good old pasteibakje.

Tips:

• Eventueel kun je de ragout extra vullen met een gebakken uitje of extra gebakken champignons

• Is de ragout te stevig? Voeg extra bouillon toe.

• Is de ragout te vloeibaar? Bind het dan met maizena, of een plakje ontbijtkoek.

Ragout met stoofvlees

Ragout met stoofvleesDit is een lekkere tip als je stoofvlees over hebt. Maak er een lekkere en goed gevulde ragout van stoofvlees van!

Ragout is voor mij echt iets van vroeger. Een pasteitje met ragout was met kerst echt een heuse traktatie. Inmiddels eet ik het eigenlijk nooit meer en dat is eigenlijk zonde. Want een goede zelfgemaakte ragout kan zo lekker zijn.

Ik had een restje stoofvlees over en wilde daar iets mee doen. Uiteindelijk heb ik er deze ontzettend lekkere ragout van gemaakt. De ragout met stoofvlees serveerde ik in een good old pasteibakje, maar het is ook lekker op toast. Tip: bekijk hier hoe je zelf pasteibakjes kunt maken van bladerdeeg.

Belangrijk is dat het vlees goed gaar is, en uit elkaar valt als je het doorroert. Ik nam een portie van draadjesvlees dat ik over had. Dit heb ik iets langer laten garen zodat het vlees echt uit elkaar viel als ik het doorroerde. En het is extra lekker om de jus waar het stoofvlees in gegaard is aan de ragout toe te voegen.

Ragout met stoofvlees

Ragout met stoofvlees

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

1 reactie

Heidi

Ik zag meteen gebreid stoofvlees voor me ;) Maar je bent dus een e vergeten. Stoofvlees is hier erg gewild en ik maak het vaker. Meestal in de slowcooker omdat het dan het makkelijkst gaat. Alleen in combinatie met een pasteibakje heb ik het nog niet gegeten. Op de een of andere manier associeer ik pasteibakjes alleen met kippenragout. Maar ik ga het eens proberen. Altijd goed om eens iets nieuws te proberen :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op