Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Ravioli met zalm en pesto

Super snelle maaltijd dat altijd van pas komt. Ravioli met zalm en pesto. Gemakkelijk om te maken, en altijd lekker!

20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ravioli met zalm en pesto

Ravioli met zalm en pesto

Als dit geen mega makkelijke maaltijd is dan weet ik het ook niet meer hoor šŸ˜‰ En gerecht waarbij bij je bijna niet hoeft te koken of te snijden, dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal! Ravioli met zalm en pesto. Super snel, super lekker en altijd goed.

Ravioli met zalm en pesto

Er zijn van die combinaties die gewoon altijd goed zijn. Pasta en pesto. Pesto en zalm. Pasta en tomaatjes. Rucola en pesto. Nou wat dat betreft heeft deze snelle maaltijd het allemaal.

Ravioli met zalm en pesto. En rucola, tomaatjes en Parmezaan met pijnboompitjes. En dus nog snel klaar ook!

Het koken met ravioli voelt soms een beetje als cheaten, valsspelen. Want je gebruikt toch iets kant en klaar, de gevulde pasta in dit geval. Maar zo lekker, en zo’n fijne makkelijke maaltijd. Deze variant van ravioli met zalm en pesto is mijn favoriet die ik thuis zo nu en dan op tafel zet. Altijd een succes. En daarom vond ik het tijd om deze snelle maaltijd ook hier te delen.

Ravioli met zalm en pesto

Ravioli met zalm en pesto

Ravioli of andere gevulde pasta is super simpel om te bereiden, want met een paar minuten koken al klaar. Voeg er een aantal verse ingrediƫnten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd.

In dit geval gaan we voor ravioli met groente pesto, rucola en tomaatjes. Met een stukje gebakken zalm, geroosterde pijnboompitjes en eventueel snippers Parmezaan. Een heerlijke zomermaaltijd!

Tip: ook lekker om de gebakken zalm te vervangen door kippendijfilet of kipfilet.

Voor de oplettende lezer: ik heb inderdaad in plaats van ravioli bij dit recept paddestoelen Girasoli gebruikt. Ik vond de ravioli in dit geval iets te klein van stuk, en ben daarom hiervoor gegaan. Het is allebei gevulde pasta.

Ravioli met zalm en pesto

Ravioli recepten

De laatste tijd koken we voor de website ook steeds vaker met ravioli. Gevulde pasta is ontzettend lekker, en ook gemakkelijk te combineren met andere ingrediƫnten. Zoals in dit geval ravioli met zalm en pesto. Op meerdere manieren kun je ravioli in diverse gerechten verwerken. Een paar tips:

Tip: wist je dat het ook erg lekker is om ravioli te dippen in kaasfondue?

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ravioli met zalm en pesto

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bak in een koekenpan met olie de zalm rondom aan. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
3
Stap 3
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
4
Stap 4
Verdeel de ravioli over de borden en verdeel de pesto erover. Leg de rucola erop, samen met de gehalveerde tomaatjes. Verdeel de zalm erbij en maak af met snippers Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Wendy

Heerlijk recept. Heb alleen de tomaatjes eerst in de oven geroosterd met een beetje verse knoflook.

Laat een bericht achter

R D
5/5 sterren

Lekker recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op