Ga naar de inhoud

Ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten

Supersnelle maaltijd: ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten. Zachte pastakussentjes in romige saus met groene groenten en champignons. Een bordje comfortfood!
20 minuten Bereidingstijd
Ravioli in roomsaus met champignon

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de champignons in plakken.
3
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Laat smelten en voeg dan ook nog wat olie toe. Bak hierin de champignons goudbruin. Voeg dan hand voor hand de spinazie toe en laat slinken.
4
Stap 4
Pers of snijd de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe aan de pan als alle spinazie geslonken is. Bak 1 -2 minuten mee.
5
Stap 5
Voeg dan de doperwten en de kookroom toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
6
Stap 6

Schep de gekookte ravioli met een schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de groenten. Warm kort mee. Serveer daarna meteen.

Ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten

Yes! Vandaag delen we weer een heerlijk snel pastagerecht, en wat voor een! Dit heerlijke gerecht zit niet alleen bomvol groenten, het is ook echt een bord met comfortfood. Ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten. Yum!

De zachte pastakussentjes en de romige saus geven je een instant goed gevoel, dat garandeer ik je! Sommige avonden kun je daar zo’n behoefte aan hebben, niet? 

Ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten

Ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten

Als er een maaltijd is die supersnel te bereiden is, is het wel ravioli. Het is heel simpel om de gekookte pastakussentjes te verwerken tot een complete maaltijd. Je voegt een paar extra ingrediënten toe zoals bijvoorbeeld rucola en tomaatjes en je hebt een volwaardige maaltijd.

Bij deze ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten maken er iets meer werk van. De gekookte ravioli serveren we in een roomsaus.

Voor de roomsaus bakken we eerst champignons bruin in een pan. Hierbij gaat spinazie dat we bakken tot het geslonken is. Dit brengen we op smaak met knoflook. En tot slot voegen we doperwten en kookroom toe. Zo maak je heel snel een lekkere gevulde roomsaus voor bij de ravioli.

Kies voor de ravioli de variant met je favoriete vulling. Alle vullingen passen prima bij deze redelijk neutrale saus. Ik koos voor pompoen-salievulling, maar ook een vlees- of kaasvulling past hier prima. Je kunt dus makkelijk variëren en steeds weer een andere versie op tafel zetten. Ideaal! 

Ravioli in roomsaus met champignon

Ravioli recepten

Heb je na de ravioli in roomsaus met champignon, spinazie en doperwten zin gekregen om vaker met ravioli te koken? Dan tip ik je graag deze super lekkere recepten met ravioli. Ravioli hoeft namelijk echt niet saai te zijn. Wat dacht je van soep of lasagne gemaakt met ravioli? Of ravioli bij de kaasfondue?

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op