Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Bewaren
Yum, tijd voor hele lekkere muffins! Red velvet muffins in dit geval. Met witte chocolade, roomkaas én een krokante kruimeltopping. En en en dus, maar ze zijn zo lekker met al dat lekkers er extra bij.
Maak ze volgende week voor je liefje (hint, dan is het Valentijnsdag) of geliefde collega’s. Of vriendinnen, familie. Of gewoon voor jezelf. Omdat je wel iets lekkers verdiend hebt. Of gewoon omdat je zin hebt om de keuken in te duiken.
Muffin recepten
Ik ben gek op muffins! Als ik ergens ben waar ze van die grote muffins verkopen dan sta ik kwijlend voor de vitrine. Ze zijn zo lekker. Luchtig en smaakvol. En het is ook zo fijn dat je ze gemakkelijk mee kunt nemen. Zo heb ik menig muffin op het station gekocht en in de trein opgegeten 😉
Ik ga bijna nooit meer met de trein. Maar eet gelukkig nog wel graag muffins. Deze keer dus muffins met een rood tintje voor Valentijn. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer variaties mee maken. Een paar van mijn favorieten zijn deze:
- Bleuberrymuffins
- Pompoenmuffins
- Citroenmuffins met kruimeltopping
- Carrot cake muffins
- Bananenbroodmuffins met pindakaas en chocolate chips
Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaasÂ
Deze keer gaan we dus voor muffins met een rood tintje. Voor Valentijn. Maar deze red velvet muffins kun je natuurlijk ook op alle andere dagen van het jaar maken.
Maar wat is red velvet? Red velvet is een taart afkomstig uit Amerika. In de basis is red velvet een rode cake, met een lichte chocoladesmaak doordat cacaopoeder wordt toegevoegd. Ook wordt red velvet vaak gecombineerd meteen witte vulling of topping.
De red velvet muffins heb ik gekleurd met rode kleurstof en ook heb ik cacaopoeder toegevoegd. Daarbij heb ik aan het beslag ook gehakte witte chocolade toegevoegd.
Om de muffins nog lekkerder te maken gebruik ik een topping van roomkaas met poedersuiker. Én daarop zelfgebakken koelkruimels.
Het resultaat is een super lekkere rode muffins. De red velvet muffin met witte chocolade en roomkaas.
Ingrediënten
Voor de kruimeltoppin
Voor de roomtopping
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar in een muffintray. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Voor de topping
Stap 1
Mix de bloem met poedersuiker en zout. Doe de boter erbij en kneed door elkaar tot een kruimig deeg. Verdeel dit over het bakpapier en bak 10 tot 15 minuten in de oven. Roer iedere 4 minuten door.Stap 2
Laat het kruim hierma afkoelen.Voor de red velvetmuffins
Stap 1
Roer de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Meng ook een paar druppels rode kleurstof erdoor. Roer hierde de stukjes witte chocolade er kort doorheen.Stap 2
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden. Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.Stap 3
Roer de roomkaas los en roer de poedersuiker erdoor.Stap 4
Bestrijk de afgekoelde muffins met het roomkaasmengsel en dip in de kruim (of besprenkel met de kruim).Stap 5
Serveer de muffins hierna direct.Wil je de muffins bewaren? Besmeer ze dan nog niet met het roomkaasmengsel, doe dit vlak voor het serveren. Bewaar de muffins en het krokante kruim in een afgesloten trommel. Bewaar de roomkaastopping in de koelkast.
Ingrediënten
Voor de kruimeltoppin
Voor de roomtopping
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar in een muffintray. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Voor de topping
Stap 1
Mix de bloem met poedersuiker en zout. Doe de boter erbij en kneed door elkaar tot een kruimig deeg. Verdeel dit over het bakpapier en bak 10 tot 15 minuten in de oven. Roer iedere 4 minuten door.Stap 2
Laat het kruim hierma afkoelen.Voor de red velvetmuffins
Stap 1
Roer de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Meng ook een paar druppels rode kleurstof erdoor. Roer hierde de stukjes witte chocolade er kort doorheen.Stap 2
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden. Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.Stap 3
Roer de roomkaas los en roer de poedersuiker erdoor.Stap 4
Bestrijk de afgekoelde muffins met het roomkaasmengsel en dip in de kruim (of besprenkel met de kruim).Stap 5
Serveer de muffins hierna direct.Wil je de muffins bewaren? Besmeer ze dan nog niet met het roomkaasmengsel, doe dit vlak voor het serveren. Bewaar de muffins en het krokante kruim in een afgesloten trommel. Bewaar de roomkaastopping in de koelkast.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.