Ga naar de inhoud

Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

We kijken al uit naar het voorjaar, maar we zitten nog middenin de winter. Daarom vond ik dit hét moment om deze lekere rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes met jullie te delen. Gerechten als deze zijn nou eenmaal het lekkerste als het buiten koud en guur is. Ik...
30 minuten Voorbereidingstijd
3 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

We kijken al uit naar het voorjaar, maar we zitten nog middenin de winter. Daarom vond ik dit hét moment om deze lekere rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes met jullie te delen. Gerechten als deze zijn nou eenmaal het lekkerste als het buiten koud en guur is.

Ik ben dol op wintergerechten. Stevige kost. Stamppot staat hier dan ook regelmatig op tafel. Deze keer besloot ik een lekkere stamppot met rode kool te maken. Draadjesvlees mocht hierbij niet ontbreken, gehaktballetjes en extra blokjes appel ook niet.

Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

Blijkbaar is rode kool en draadjesvlees een van mijn favoriete combinaties. En als ik er over nadenk klopt dat ook wel, als we draadjesvlees eten dan is het vaak met rode kool.

Zo deelde ik eerder mijn recept om de lekkerste draadjesvlees te maken, en op de foto is te zien dat ik dit serveer met rode kool. Ook staat er een heerlijke ovenschotel met rode kool en draadjesvlees op de blog.

Deze keer maakte ik een goed gevulde rode kool stamppot met draadjesvlees. Samen met gesmoorde ui, gehaktballetjes en blokjes appel is het een heerlijke winterse stamppot.

Rode kool stamppot met draadjesvlees

 

rode kool stamppot recept

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 3 uur 30 minuten
Stap 1
Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten kort aan.
2
Stap 2
Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe samen met de ui, laurierblad, kruidnagel en appelstroop. Verwarm dit een half uurtje mee en voeg hierna warm water toe.
3
Stap 3
Laat het vlees 3 uur stoven op laag vuur, tot het zo gaar en mals is dat het uit elkaar valt. Verwijder hierna het laurier en de kruidnagels.
4
Stap 4
Schil ondertussen de aardappelen en kook deze gaar. En verwarm de rode kool in een pannetje samen met de blokjes appel.
5
Stap 5
Meng het gehakt met gehaktkruiden en paneermeel en draai hier kleine balletjes van. Doe de balletjes bij de pan met het draadjesvlees en verwarm het mee zodat ze mooi gaar worden.
6
Stap 6
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en voeg ongeveer 100 ml van het warme kookvocht toe. Roer tot een mooie puree. Roer de rode kool en appel door de aardappelpuree. Schep de ui, de stukken draadjesvlees en gehaktballetjes uit de jus en voeg dit ook bij de rode kool stamppot. Roer door elkaar zodat er een lekkere stamppot ontstaat.
7
Stap 7
Serveer de jus dat nog in de braadpan aanwezig is bij de rode kool.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op