Romige pompoenstamppot met courgette en kip
Tussen de zoete sinterklaasrecepten is het vandaag tijd voor een makkelijke maaltijd. Deze romige pompoenstamppot met courgette en kip is gezonder dan je van een stamppot gewend bent. En je zet deze stamppot binnen een handomdraai op tafel. Zeker als je, net als ik deed, een handige keukenhulp gebruikt. Raspen...Romige pompoenstamppot met courgette en kip
Bewaren
Tussen de zoete sinterklaasrecepten is het vandaag tijd voor een makkelijke maaltijd. Deze romige pompoenstamppot met courgette en kip is gezonder dan je van een stamppot gewend bent. En je zet deze stamppot binnen een handomdraai op tafel. Zeker als je, net als ik deed, een handige keukenhulp gebruikt. Raspen en pureren is zo een fluitje van een cent!
Romige pompoenstamppot met courgette en kip
Stamppotten doen het altijd goed, maar zijn meestal door het toevoegen van spek, kaas en boter niet zo gezond. Deze stamppot is dat wel want ik heb dat allemaal achterwege gelaten, en extra groenten toegevoegd.
De pompoen en courgette heb ik fijn geraspt, waardoor je deze maar kort hoeft aan te bakken in de koekenpan. Hierdoor is de stamppot lekker snel klaar. En door het raspen wordt de stamppot extra zacht en romig van structuur.
Voor een beetje pit heb ik stukjes gebakken cajun kip door de stamppot gemengd, én verkruimelde feta maakt het gerecht af.
TIP: Ik noem dit gerecht een stamppot, maar de stamppot is zo zacht en romig dat je het ook als een puree kunt serveren. Bijvoorbeeld bij een lekker stukje vlees. In dat geval zou ik de kip en feta achterwege laten.
Keukenhulp
Bij het raspen van de groenten en pureren van de aardappelen heb ik hulp gehad van mijn KitchenAid mixer. Wist je dat je heel eenvoudig KitchenAid Accessoires op de keukenmachine kunt bevestigen waardoor je er veel meer mee kunt dan mixen,engen en kneden?
Like2Cook vroeg me de Schaaf/Rasp te testen. Hiermee kun je binnen no time groenten fijn (of grof) raspen en in dunne plakjes schaven. De uitbreiding neemt weinig ruimte in je keukenkastjes in beslag, en is gemakkelijk schoon te spoelen. Met een extra uitbreiding van de trommels kun je ook heel eenvoudig aardappelpuree maken, dat deed ik ook bij dit recept. Hiermee wordt de aardappelpuree zacht en romig, ik heb nog niet eerder zo fluweelzachte aardappelpuree gemaakt en geproefd.
ACTIE Like2Cook heeft nu een hele leuke actie met deze accessoires. Koop je tussen nu en 31 december een KitchenAid mixer bij Like2Cook? Dan krijg je er GRATIS deze Schaaf/Rasp t.w.v. € 105,- bij. En dat is niet alles, je krijgt ook nog mijn Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 cadeau als je code BRENDAKOOKT gebruikt!
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Like2Cook, lees mijn disclaimer.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige pompoenstamppot met courgette en kip
Stap 1
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet de aardappelen af en laat hierna uitstomen.Stap 2
Snijd de kip in blokjes en bak dit in een beetje olie in een grote koekenpan aan. Breng op smaak met de cajunkruiden. Bak dit even mee.Stap 3
Rasp de pompoen en courgette fijn. Doe dit bij de kip in de pan en bak dit even mee.Stap 4
Pureer de gekookte aardappelen. Voeg hierna warme melk, mosterd en zout en peper toe. Roer goed door zodat een gladde puree ontstaat.Stap 5
Roer het kip/pompoenmengsel door de aardappelpuree.Stap 6
Verdeel de pompoenstamppot over de borden en maak af met verkruimelde feta.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze romige pompoenstamppot met courgette en kip
Stap 1
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet de aardappelen af en laat hierna uitstomen.Stap 2
Snijd de kip in blokjes en bak dit in een beetje olie in een grote koekenpan aan. Breng op smaak met de cajunkruiden. Bak dit even mee.Stap 3
Rasp de pompoen en courgette fijn. Doe dit bij de kip in de pan en bak dit even mee.Stap 4
Pureer de gekookte aardappelen. Voeg hierna warme melk, mosterd en zout en peper toe. Roer goed door zodat een gladde puree ontstaat.Stap 5
Roer het kip/pompoenmengsel door de aardappelpuree.Stap 6
Verdeel de pompoenstamppot over de borden en maak af met verkruimelde feta.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.