Rudolf koekjes met pindakaas
Recepten voor koekjes en andere baksels met pindakaas er in…. ik blijf ze maar opslaan. En ik blijf ze maar bakken! Inmiddels staan er meerdere op de site (o.a. deze, deze en deze). En vandaag heb ik er nog eentje, deze kerstige Rudolf koekjes. Zijn ze niet té schattig? Als...Rudolf koekjes met pindakaas
Bewaren
Recepten voor koekjes en andere baksels met pindakaas er in…. ik blijf ze maar opslaan. En ik blijf ze maar bakken! Inmiddels staan er meerdere op de site (o.a. deze, deze en deze). En vandaag heb ik er nog eentje, deze kerstige Rudolf koekjes. Zijn ze niet té schattig?
Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog mooi zacht. Hierdoor kun je de M&M’s, schuddebuikjes en pretzels gemakkelijk in het koekje drukken. Als de koekjes afkoelen worden ze harder en blijft alles plakken. Als de pretzels loslaten kun je ze ook met gesmolten chocolade vastplakken. Door het toevoegen van de pindakaas worden de koekjes niet zo krokant, wel extra lekker.
Leuk voor kids, maar ook leuk (en lekker) voor de volwassenen moet ik zeggen. Mijn nichtje van drie was helemaal in haar nopjes toen we de koekjes gingen bakken. Dat er pindakaas in de koekjes ging was natuurlijk geweldig, nu werden haar koekjes vast extra lekker! Ook bleef ze maar van de schuddebuikjes snoepen.. 😉 Iets minder handig was dat ik dit op 5 december maakte. Kinderen zijn dan natuurlijk helemaal in de ban van sinterklaas en zwarte piet. Tante Brenda niet, dit wilde kerstkoekjes bakken! Op een gegeven moment was mijn nichtje in de weer met gesmolten chocolade en zei ze dat ze zwarte pietjes ging maken. Slimme meid!
Maar voor nu zijn dit schattige kerstkoekjes. Leuk om met kids te maken, maar zonder kinderen zou ik me er ook gewoon aan wagen. Ze komen toch wel op 🙂
Rudolf koekjes met pindakaas
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rudolf koekjes met pindakaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 2
Mix de pindakaas met boter, kristalsuiker en basterdsuiker tot het een mooi romig mengsel is. Voeg het ei en de vanille toe en klop dit goed op.Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dit beetje bij beetje bij het pindakaasmengsel.Stap 3
Rol het deeg in balletjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen zit. Besprenkel de balletjes met een beetje suiker en druk voorzichtig een kuiltje in de balletjes. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in de oven.Stap 4
Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Nu kun je de M&M als neus in het koekje drukken (voorzichtig), chocoladedruppels/balletjes als ogen en de pretzels als gewei. Als de pretzels niet blijven plakken kun je ze in gesmolten chocolade dippen, zodat ze vastplakken.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rudolf koekjes met pindakaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 2
Mix de pindakaas met boter, kristalsuiker en basterdsuiker tot het een mooi romig mengsel is. Voeg het ei en de vanille toe en klop dit goed op.Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dit beetje bij beetje bij het pindakaasmengsel.Stap 3
Rol het deeg in balletjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen zit. Besprenkel de balletjes met een beetje suiker en druk voorzichtig een kuiltje in de balletjes. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in de oven.Stap 4
Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Nu kun je de M&M als neus in het koekje drukken (voorzichtig), chocoladedruppels/balletjes als ogen en de pretzels als gewei. Als de pretzels niet blijven plakken kun je ze in gesmolten chocolade dippen, zodat ze vastplakken.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
14 reacties
barbara
Hoeveel koekjes kan je bakken met deze ingrediënten?
Brenda Hoff
Ongeveer 20 stuks, zie dat dat er inderdaad niet juist bij vermeld stond
Eva
Hoeveel boter moet er in? Ik heb 125 gr gedaan en dat smaakte goed.
Brenda Kookt
Hi Eva, ik kon vandaag even niet reageren. Ik heb 100 gram boter gebruikt, maar zo te lezen gaat het ook met 125 gram :)
Ina
Jij hebt geen 'bron' vermeld bij dit recept, maar kijk eens wat ik net tegenkom op het blog van The Country Cook! http://www.thecountrycook.net/2012/12/reindeer-cookies-aka-rein-dear-cookies.html Schattige koekjes!
Brenda Kookt
Wat zijn ze schattig he? Dit is niet de juiste bron. Ik heb op pinterest inspiratie opgedaan en vervolgens een eigen recept gebruikt voor het koekdeeg.
Marja
Wat een superleuke koekjes! En de smaak zal ook wel geweldig zijn, want er zit pindakaas in natuurlijk! Hmmm......Lekker hoor, ik zit helemaal te watertanden. Fijn weekend Brenda en tot de volgende keer. Groetjes, Marja. .:-)
Lieke
Schattig!!
Sarah
Wat super schattig mijn zoontje zal het heel leuk vinden zoiets te maken. Hij is gek op koekjes en pindakaas dus dubbele pret voor hem!
Brenda Kookt
Zeker weten, mijn nichtje vond het ook helemaal geweldig.
Laura's Bakery
Ik zei het al op Instagram, maar wat een ontzettend leuke koekjes Brenda! En er zit pindakaas in, dus met de smaak zit het zeker weten ook goed ;)
Brenda Kookt
Dank je Laura. En pindakaas is altijd goed hé? Al vind ik het wel jammer dat de koekjes hierdoor wel minder knapperig worden.
Emily van Kampen
Hoe herkenbaar: ik heb dat ook met pindakaas recepten. Het maakt niet uit waar het in zit, ik moet het recept opslaan voor als ik het een keer wil maken. Deze dus ook ;)