Runderstoofpotje met wortel en champignons
Kruidig stoofpotje. Runderstoofpotje met wortel en champignons. Lekker met rijst, aardappelen of brood. Bereid in slowcooker of stoofpan.
Runderstoofpotje met wortel en champignons
Bewaren
Stoofpotjes, deze tijd van het jaar zijn ze het allerlekkerste wat mij betreft. Vandaag deel ik een heerlijk runderstoofpotje met wortel en champignons. Perfect nu het weer kouder wordt.
Stoofpotje met rundvlees
Ik ben gek op een lekker stoofpotje. En ook deze klassieker, een stoofpotje met rundvlees, champignons en wortel, mag niet ontbreken in je receptenboek.
Dit stoofpotje is perfect voor de koudere maanden. Het rundvlees wordt boterzacht en de combinatie met de wortel en champignons maakt het helemaal af. Serveer het met aardappelpuree, rijst of patatjes om de saus mee op te dippen. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Echte comfort food!
Runderstoofpotje met wortel en champignons
Een stoofpotje met rundvlees is mijn favoriet. Vaak combineer ik dit ook met groente, zodat de stoofpot meer body heeft en je niet alleen maar vlees eet. In dit runderstoofpotje voeg ik wortel en champignons toe. En wat wat mij betreft niet mag ontbreken zijn uien. Liefst houd ik de uien grof, ik snijd hem in halve ringen.
Qua smaakmakers voeg ik knoflook, bouillonblokjes, tomatenpuree, laurier, tijm, rode wijn toe aan het runderstoofpotje. En in dit geval ook balsamicoazijn en worchestershiresaus. Dat is een hele rist zo bij elkaar en levert een lekker rijke saus/jus op.
Dit runderstoofpotje heb ik bereid in de slowcooker. Je kunt natuurljk ook een normale stoofpan gebruiken. In dat geval voeg je meer vocht toe, en bak je het vlees eerst aan.
Onderaan deze pagina geef ik het recept voor het stoofpotje in twee versies: bereiding in slowcooker en bereiding in een stoofpan.
Runderstoofpotje maken
Een klassiek runderstoofpotje maak je in de stoofpan. Eerst breng je het vlees op smaak met zout en peper en je bak het aan in wat olie of boter tot het mooi bruin is. Voeg dan de tomatenpuree en knoflook toe en bak dit even mee.
Daarna gaan de ui en winterwortel erbij, gevolgd door de rode wijn, water, bouillonblokjes, worcestershiresaus, balsamicoazijn, tijm en een laurierblad. Laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes sudderen. Voeg als laatste de champignons toe en laat ze nog 20 minuten meekoken. Wil je de saus iets dikker maken? Gebruik dan maïzena.
Stoofpotje met rundvlees uit de slowcooker
Je kan dit stoofpotje met rundvlees ook bereiden in de slowcooker. Het fijne aan de slowcooker is dat je hem gewoon z’n werk kunt laten doen.
Breng het rundvlees op smaak met zout en peper en leg het samen met de tomatenpuree in de slowcooker. Voeg de knoflook, ui, en blokjes winterwortel toe. Schenk de rode wijn en het water erbij, en voeg de bouillonblokjes, worcestershiresaus, balsamicoazijn, tijm en een laurierblad toe.
Zet de slowcooker 1,5 uur op ‘high’ en daarna nog 5 uur op ‘low’. In het laatste uur gaan de champignons erbij. Bind de saus door twee plakjes ontbijtkoek toe te voegen, of gebruik een papje van maïzena en koud water als je de saus iets dikker wilt.
Haal voor het serveren het laurierblad eruit en zet een schaal met brood, rijst of aardappelpuree op tafel. Heerlijk makkelijk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
Extra benodigd
- Slowcooker of stoofpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze runderstoofpotje met wortel en champignons
Bereiding slowcooker:
Stap 1
Breng het vlees op smaak met zout en peper.Stap 2
Doe het vlees samen met de tomatenpuree in de pan. Doe hierna de knoflook erbij samen met de ui en blokjes winterwortels.Stap 3
Voeg hierna direct de bouillonblokjes, rode wijn, water, laurierblad, worchestershiresaus, balsamicoazijn en tijm toe.Stap 4
Laat dit 1,5 uur garen op high en daarna 5 uur op low.Stap 5
Voeg het laatste uur de champignons toe.Stap 6
Bindt de saus door samen met de champignons 2 plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Is de saus naar je smaak nog te slap? Voeg dan een papje van koud water en maïzena (of bloem) toe en verwarm dit even mee.Stap 7
Verwijder het laurierblad. Serveer met brood, rijst of aardappel(puree).
Bereiding stoofpan:
Stap 1
Breng het vlees op smaak met zout en peper.Stap 2
Doe olie of boter in een stoofpan en bak hier het vlees rondom in aan.Stap 3
Doe hierna de tomatenpuree en knoflook erbij en bak dit even mee. Voeg vervolgens de ui en winterwortel toe. Samen met de bouillonblokjes, rode wijn, 750 ml water (let op dit is meer dan bij de ingredienten staat aangegeven), laurierblad, worchestershiresaus, balsamicoazijn en tijm.
Stap 4
Laat dit 3 uur sudderen op het fornuis.Stap 5
Voeg hierna de champignons toe en verwarm dit nog 20 minuten mee.Stap 6
Bindt de saus door samen met de champignons 2 plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Is de saus naar je smaak nog te slap? Voeg dan een papje van koud water en maïzena (of bloem) toe en verwarm dit even mee.Stap 7
Verwijder het laurierblad. Serveer met brood, rijst of aardappel(puree).
Ingrediënten
Extra benodigd
- Slowcooker of stoofpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze runderstoofpotje met wortel en champignons
Bereiding slowcooker:
Stap 1
Breng het vlees op smaak met zout en peper.Stap 2
Doe het vlees samen met de tomatenpuree in de pan. Doe hierna de knoflook erbij samen met de ui en blokjes winterwortels.Stap 3
Voeg hierna direct de bouillonblokjes, rode wijn, water, laurierblad, worchestershiresaus, balsamicoazijn en tijm toe.Stap 4
Laat dit 1,5 uur garen op high en daarna 5 uur op low.Stap 5
Voeg het laatste uur de champignons toe.Stap 6
Bindt de saus door samen met de champignons 2 plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Is de saus naar je smaak nog te slap? Voeg dan een papje van koud water en maïzena (of bloem) toe en verwarm dit even mee.Stap 7
Verwijder het laurierblad. Serveer met brood, rijst of aardappel(puree).
Bereiding stoofpan:
Stap 1
Breng het vlees op smaak met zout en peper.Stap 2
Doe olie of boter in een stoofpan en bak hier het vlees rondom in aan.Stap 3
Doe hierna de tomatenpuree en knoflook erbij en bak dit even mee. Voeg vervolgens de ui en winterwortel toe. Samen met de bouillonblokjes, rode wijn, 750 ml water (let op dit is meer dan bij de ingredienten staat aangegeven), laurierblad, worchestershiresaus, balsamicoazijn en tijm.
Stap 4
Laat dit 3 uur sudderen op het fornuis.Stap 5
Voeg hierna de champignons toe en verwarm dit nog 20 minuten mee.Stap 6
Bindt de saus door samen met de champignons 2 plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Is de saus naar je smaak nog te slap? Voeg dan een papje van koud water en maïzena (of bloem) toe en verwarm dit even mee.Stap 7
Verwijder het laurierblad. Serveer met brood, rijst of aardappel(puree).
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
12 reacties
Ton Loef
Prima recept, vooral de dag erna. dan zijn alle smaken nog meer doorgetrokken. Gaan we zeker vaker eten.
Jelger
Dit is mijn favoriete stoofgerecht. Heb hem inmiddels al een aantal keren gemaakt. Heeeeerlijk
Celine van Haaren
Wat leuk om te horen Jelger!
Lidwien
Gemaakt met sucadelappen en 500 ml water ipv 750. Heel lekker gegeten!! Met stamppot worteltjes 😋
Inge
Hoe lang moet dit gerecht in een braadpan bereid worden?
Ravic
Jammie! Vandaag gemaakt in de slow cooker en erg lekker!
Klazien
Hoi Brenda Er staat dat dit recept voor 4 personen is, mij lijkt het meer voor 6 tot 8 personen? Grt.Klazien Meeldijk
Helena
Hoi Brenda, Gebruik je rode of witte balsamico azijn?
Gezina
Ik heb geen slowcooker maar wil het de de oven garen, Weet u hoe lang en op welje temperatuur?
Chris
Beste Om een stoofpot te garen moet je de oven op 150 graden te zetten. Voor rundvlees mag je rekenen op anderhalf tot twee uur.
jef
150° op hete lucht ong 2uur