Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Bewaren
Yum, tijd voor een heerlijke sinterklaas kwarktaart. Deze keer gaan we voor een frisse sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten. Zo lekker, ik verzeker je deze valt bij jong en oud in de smaak. Als dat geen heerlijk avondje wordt…
Sinterklaasrecepten
De heerlijke sinterklaastijd breekt weer aan. Handjes gewone kruidnoten hebben we inmiddels wel genoeg op. Tijd om lekker aan de slag te gaan met Sinterklaas recepten. Hier op de website is inmiddels al veel sint-lekkers te vinden, op deze pagina vind je hier een overzicht van.
Sinterklaastaarten zijn vaak machtig. Daarom leek het me leuk om deze keer voor een meer lichte variant te gaan met een sinterklaas kwarktaart. Scroll naar beneden voor het recept van de sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten.
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Een kwarktaart is een stuk lichter dan bijvoorbeeld een MonChoutaart. In de sinterklaastijd combineren we de kwarktaart natuurljk met kruidnoten. En niet met gewone kruidnoten, maar chocolade kruidnoten. Extra lekker!
En wist je dat het helemaal niet ingewikkeld is om een kwarktaart te maken zonder zakjes of pakjes?
In dit geval heb ik voor de bodem speculaasjes en boter gebruikt. De verkruimelde speculaasjes kun je ook vervangen door fijngehakte kruidnoten.
Voor de romige vullingen mengen we mascarpone met suiker en kwark. Met daarbij grof gehakte chocolade kruidnoten. Een paar blaadjes gelatine zorgen ervoor dat de kwarktaart mooi stevig wordt. Een hand grof gehakte chocolate kruidnoten maken de Sinterklaas kwarktaart in dit geval af. Echt smullen!
Sinterklaastaart recepten
Heb je na de sinterklaas kwarktaart de smaak te pakken, of wil je meerdere taarten op tafel zetten tijdens pakjesmiddag of het heerlijke avondje? Dan tip ik je graag onze favoriete sinterklaastaart recepten van de website. Hier zit vast genoeg lekkers voor je tussen:
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm met diameter van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes in water.Stap 2
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.Stap 3
Roer mascarpone los en mix dit met de basterdsuiker. Roer hierna de kwark erdoor tot dit goed gemengd is.Stap 4
Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk of water in een pannetje (3 eetlepels) en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.Stap 5
Hak de chocolade kruidnoten grof. Roer 2/3 van de gehakte chocolade kruidnoten door het kwarkmengsel.Stap 6
Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.Stap 7
Verdeel voor het aansnijden de overige gehakte kruidnoten over de taart.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm met diameter van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes in water.Stap 2
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.Stap 3
Roer mascarpone los en mix dit met de basterdsuiker. Roer hierna de kwark erdoor tot dit goed gemengd is.Stap 4
Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk of water in een pannetje (3 eetlepels) en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.Stap 5
Hak de chocolade kruidnoten grof. Roer 2/3 van de gehakte chocolade kruidnoten door het kwarkmengsel.Stap 6
Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.Stap 7
Verdeel voor het aansnijden de overige gehakte kruidnoten over de taart.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.