Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Speculaastaart met kruidnoten – Sinterklaastaart

Het is inmiddels traditie dat ik ieder jaar een sinterklaastaart met jullie deel. Ook dit jaar ga ik er weer voor. Deze keer ga ik voor een speculaastaart met kruidnoten. Een topper! Deze sinterklaastaart is een spektakelstuk, maar heel erg simpel om te maken. En heel erg lekker. Win-win-win dus!...
1 uur Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Speculaastaart met kruidnoten – Sinterklaastaart

Het is inmiddels traditie dat ik ieder jaar een sinterklaastaart met jullie deel. Ook dit jaar ga ik er weer voor. Deze keer ga ik voor een speculaastaart met kruidnoten. Een topper!

Deze sinterklaastaart is een spektakelstuk, maar heel erg simpel om te maken. En heel erg lekker. Win-win-win dus!

Slagroom speculaastaart met kruidnoten - Sinterklaastaart

De nummer 1 sinterklaastaart blijft de MonChoutaart die ik in 2014 met jullie deelde. Nog steeds wordt deze taart super veel door jullie gemaakt. Eerlijk, het is ook echt een toptaart. Maar deze speculaastaart is een heel goede tweede. En na al die jaren is het ook weer eens wat anders.

–> Ben je op zoek naar meer sinterklaasinspiratie? Op deze pagina heb ik alle sinterklaasrecepten voor je bij elkaar gezet. De sinterklaasbrownies en carrotcake met kruidnoten kan ik beide ook van harte aanbevelen.

Speculaastaart met kruidnoten – Sinterklaastaart

Deze sinterklaastaart is een vermomde slagroomtaart. Aan het biscuit voeg ik speculaaskruiden toe. Dit zorgt meteen voor een echte sinterklaassmaak. En niet alleen heb ik de slagroomtaart versierd met chocoladekruidnoten, ik heb deze ook door de vulling gemengd. Hierdoor proef je ook in de binnenkant knapperige stukjes kruidnoot met chocola.

De zijkanten van de speculaastaart heb ik ‘naked’ gelaten. In plaats van versieren met nougatine of gehakte kruidnoten heb ik de buitenkant alleen bestreken met een laagje botercrème . Hierdoor komt het het mooie, bruine biscuitdeeg van de taart nog beter uit.

Slagroom speculaastaart met kruidnoten - Sinterklaastaart

Om deze heerlijke Sinterklaas te bereiden heb je volgende spullen nodig:

Goed om te weten: het is niet ingewikkeld om deze speculaastaart te maken, ook al ziet hij er misschien spectaculair uit met al die laagjes. Volg stap voor stap het recept, dan kun je genieten van een heerlijke taart!

Slagroom speculaastaart met kruidnoten - Sinterklaastaart

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze speculaastaart met kruidnoten – sinterklaastaart

Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Bereid de biscuitbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg hier ook de speculaaskruiden bij, meng deze door het beslag. Bak de biscuitbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de biscuitbodems hierna helemaal afkoelen voor je ermee aan de slag gaat.
2
Stap 2
Snijd de grootste biscuitbodem horizontaal door zodat je 3 lagen biscuitbodem hebt.
3
Stap 3
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel de crème over 2 kommen. Hak de chocoladekruidnoten grof en meng ze door de botercrème in 1 van de 2 kommen. Deze kom met botercrème wordt de vulling van de taart.
4
Stap 4
Besmeer 2 van de biscuitbodems met een laag botercrème met kruidnoten erdoor. Leg de biscuitbodems op elkaar, sluit af met de onbesmeerde bodem.
5
Stap 5
Doe de overige botercrème in een plasticzak en knip het puntje eraf. Spuit dit aan de zijkant van de taart, en schraap er met een paletmes of lepel langs om af te strijken. Deze laag botercrème hoeft niet zo dik te worden. Het is juist mooi als het straks een ‘naked cake’ is, dat je de bruine biscuitbodems er doorheen ziet.
6
Stap 6
Verdeel ook botercrème op de bovenkant van de taart en strijk dit af.
7
Stap 7
Klop de slagroom met kristalsuiker en klopfix op. Verdeel dit in een plasticzak of spuitzak en spuit hiervan rondjes op de taart. Garneer de taart met schuddebuikjes en chocoladekruidnoten.
8
Stap 8
Is er een stukje slagroom-speculaastaart over? Bewaar dit dan in de koelkast.
Bekijk ook andere recepten
Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème
Cinnamon roll taart
Oranje tompouce
Maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd

1 reactie

Mariska
5/5 sterren

Want een heerlijke taart en zo lekker eenvoudig. We hebben deze nu verschillende keren gemaakt. Hij smaakt zo lekker en is zo leuk te decoreren. Echt een blijvertje.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op