Ga naar de inhoud

Sloppy joe pasta

Met de restjes van je Sloppy Joe maak je op een later moment een heerlijk en snel pastagerecht uit de oven!

5 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Sloppy Joe pasta

Sloppy joe pasta

Sloppy Joe pasta. Een hele lekkere pastaschotel, gemaakt van de ingrediënten van een Slappy Joe broodje. En ik kan je zeggen, deze combinatie heeft heel goed uitgepakt. Binnen ons gezin is deze Sloppy Joe pastaschotel een nieuwe favoriet!

Sloppy Joe pasta

Sloppy Joe recept

Wie kent ‘m niet: de Sloppy Joe. Een broodje klassiek Amerikaans broodje dat bestaat uit gekruid rundergehakt in een lichtzoete tomatensaus, geserveerd op een zacht hamburgerbroodje. Het wordt “sloppy” genoemd omdat het zo sappig is dat het meestal van je broodje glijdt – en daar zit juist de charme in. Lekker knoeien mag!

De smaak van een Sloppy Joe zit tussen een bolognesesaus en barbecuesaus in: kruidig, hartig, een beetje rokerig, en nét een tikje zoet.

Sloppy Joe vulling

Als ik een recept voor de blog kook, dan kook ik regelmatig voor 4 personen, in plaats van 2 (en een beetje). De restjes die over zijn verdwijnen vaak in de vriezer en komen van pas als we een keer geen tijd (of zin) hebben om te koken. Zo bewaarde ik ook de helft van de sloppy joe vulling in de vriezer.

De vulling kun je op een (krokant) broodje eten zoals ik bij dit (klik) recept deed. Maar het is ook een lekkere pastasaus. En daarom maakte ik er de tweede keer een snel pastagerecht van. Extra lekker met een krokant korstje van kaas.

Sloppy Joe pasta

Pasta recept

En dat is dus precies hoe deze Sloppy Joe pastaschotel is ontstaan. Toen ik die heerlijke, gekruide gehakt-tomatensaus weer uit de vriezer haalde bedacht ik me: dit is heerlijk met pasta en kaas uit de oven.

Ook als je de Sloppy Joe-saus nog from scratch moet maken, staat dit gerecht in een handomdraai op tafel. En ik kan je zeggen: deze combinatie heeft héél goed uitgepakt. Binnen ons gezin is deze Sloppy Joe pasta een nieuwe favoriet geworden!

Sloppy Joe pasta maken

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd ook de paprika in kleine blokjes – dit zorgt straks voor een beetje bite en extra kleur in de schotel.

Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehaktmengsel op smaak met wat peper en zout. Als het gehakt gaar is, roer je de paprikablokjes en tomatenpuree erdoor. Laat dit kort meebakken om de tomatenpuree iets te ontzuren.

Daarna voeg je de passata toe, samen met het paprikapoeder en de oregano. Laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets indikt.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de gekookte pasta door het gehaktmengsel in de pan. Meng alles goed zodat de saus mooi verdeeld is. Schep het geheel in de ingevette ovenschaal en bestrooi met geraspte emmentaler.

Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de schotel ongeveer 15 minuten, tot de kaas gesmolten is en mooi goudbruin kleurt. Serveer direct en genieten maar!

Meer lekkere pasta recepten

Ben je net als wij dol op een goedgevulde pastaschotel? Dan heb ik nog veel meer lekkere inspiratie voor je op de site staan! Pasta is zo’n fijn gerecht: je kunt er eindeloos mee variëren, het is makkelijk vooruit te maken en (ook niet onbelangrijk) bijna iedereen vindt het lekker.

Een paar van onze favorieten die je echt eens moet proberen:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sloppy joe pasta

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
3
Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.
4
Stap 4
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Roer de gekookte pasta door het gehaktmengsel en verdeel dit over de ovenschaal. Bestrooi met de emmentaler. Verwarm de schotel 15 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt en goudbruin kleurt.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Butter chicken 
Toscaanse brood-salade met zomerfruit
Pesto lasagne met champignons
Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise

6 reacties

Daniëlle

Lijkt mij heerlijk en ideaal voor na een lange werkdag!

Laat een bericht achter

Jonna@Burgertrutjes

Yes, zag het broodje al voorbij komen maar nu je er ook een pasta gerecht mee kan maken ga ik het absoluut een keer koken. Woehoee!

Laat een bericht achter

Marja

Dit lijkt me een superlekker en idd snel klaar gerecht. En dan met Emmentahler! Dat wordt nog veel te weinig gebruikt in recepten vind ik. En het is zo'n zalige ( smelt )kaas. Tenminste dat vind ik. Deze komt vast en zeker in mijn repertoire te staan van recepten die regelmatig gemaakt gaan worden. Bedankt voor de tip Brenda. Echt superlekker en supersnel! Groetjes, Marja. ?????????

Laat een bericht achter

Charlotte

Lekker hoor! Kan denk ik ook met vegetarisch gehakt :)

Laat een bericht achter

Vivian | stayaliveandcooking

Simpel maar wel heel lekker: ziet er goed uit! Pasta is altijd een winnend gerecht natuurlijk. Fijne week!

Laat een bericht achter

ingrid

wij maken zo'n kaaskorstje erboven op altijd met broodkruim, oude kaas en knoflook is echt superlekker... en is ook handig als je nog wat oud brood hebt om op te gebruiken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op