Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Snelle Dahl – stoofschotel met linzen

Snelle Dahl- stoofschotel met linzen. Dikke linzensoep, lekker met rijst of naan.

45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Snelle Dahl – stoofschotel met linzen

Nu de koudere en donkere maanden weer aangebroken zijn, heb ik weer vaker zin in volle, warme smaken, stoofschotels en oventraybakes. Tijd dus voor een lekkere, warme en kruidige maaltijd en dat is deze snelle dahl bij uitstek.

Stoofschotel met linzen Dahl

Dahl is een Indiaas gerecht dat wordt gemaakt van peulvruchten. Deze worden met kruiden en specerijen gekookt tot een dikke soep, de dikke soep wordt dahl genoemd. Vaak wordt het gecombineerd met groenten en gegeten met naan of rijst.

Deze versie van de Indiase linzensoep noem ik niet voor niets snelle dahl: de Ć©chte dahl laat je bij voorkeur zo lang mogelijk koken zodat een soort dikke soep ontstaat. Die dikke soep krijg je bij dit recept niet, tenzij je de linzen nog flink wat langer door laat pruttelen. Ook heel lekker, maar op een doordeweekse dag heb je daar wellicht niet altijd tijd voor.

Snelle Dahl - stoofschotel

Snelle Dahl – stoofschotel met linzen

De basis van deze variant op de IndiaseĀ stoofschotel met linzen maak ik in dit geval met linzen, kokosmelk en tomatenblokjes. Garam masala en kurkuma zorgen voor de Indiase kruidige smaak.

Ik serveer er het liefst naan bij, maar ben je meer fan van rijst dan kun je daar ook voor kiezen. En heb je nog wat kokosmelk over? Schenk dat dat voor het serveren in een mooie ā€˜swirlā€™ over de opgeschepte borden. Succes gegarandeerd!

Snelle Dahl - stoofschotel met linzen

stoofschotel met linzen

 

 

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle dahl – stoofschotel met linzen

Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Snipper de ui. Verwijder het schilletje van de gember en rasp de gember fijn. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak totdat de ui glazig is. Voeg dan de specerijen toe en bak deze een minuut mee.
3
Stap 3
Voeg nu de tomatenstukjes toe en vul het gebruikte blik voor de helft met water. Voeg dat ook toe. Roer door en breng aan de kook, zet dan het vuur laag.
4
Stap 4
Spoel de linzen om en voeg ze ook toe aan de pan. Laat de dahl minimaal 20 minuten doorpruttelen. Hoe langer je de dahl laat koken, hoe lekkerder. Breng de dahl op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Bereid in de tussentijd de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Stap 6
Haal de dahl vlak voor het serveren van het vuur en roer er de kokosmelk doorheen.
7
Stap 7
Serveer de dahl met de naan en garneer hem met verse peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Mark

Lekker en eenvoudig.

Laat een bericht achter

Vivian

Heerlijke maaltijd, kinderen smullen er alle 3 van. We eten het met naanbrood of een stokbroodje.

Laat een bericht achter

Samantha

Makkelijk en snel gerecht voor als je wat minder tijd hebt. Maar wel heerlijk en voedzaam.

Laat een bericht achter

Annemarie
2/5 sterren

Ik ben een groot fan van Brendakookt. De recepten zijn eigenlijk altijd naar mijn smaak. Deze viel voor mij echt uit de toon.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Annemarie, ten eerste wat super leuk om te horen. Jammer dat de Dahl niet in de smaak viel, maar smaken verschillen.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op