Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus. Een super snel pasta recept dat altijd goed is.

20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snipper de ui en snijf of pers het teentje knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
3
Stap 3
Snijd de steeltjes van de basilicum klein en voeg ze toe aan de pan met ui. Houd de blaadjes apart voor later.
4
Stap 4
Voeg dan de tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe en roer kort door. Voeg vervolgens de roomkaas toe en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Meng de pasta als laatste door de saus. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer de pasta direct.

Voor een complete maaltijd kun je gewokte spinazie door de pasta roeren, of roergebakken courgette met reepjes paprika.

Ook is het lekker om een lichte rucolasalade naast de pasta te serveren. 

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Een snel pastarecept is altijd welkom, zeker zo begin van het nieuwe jaar, toch? Dit recept is zo lekker makkelijk dat je het het liefst iedere dag op tafel zou zetten. Daarnaast is deze snelle pasta met tomaten-roomkaassaus lekker vol van smaak én makkelijk in te vriezen voor een later moment. Wat wil je nog meer!

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Het geheime ingrediënt van deze snelle pasta is een ingrediënt dat je wellicht niet zo snel bij een pasta zou bedenken. Ik bedacht me namelijk dat roomkaas een doodnormale tomatensaus een heerlijke romig accent zou kunnen geven. En wat bleek? Dat doet het zeker!

De normale saus van tomaten wordt dankzij de roomkaas heerlijk vol van smaak en blijft toch licht. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke pastasaus op tafel staan!

Voor een complete maaltijd kun je gewokte spinazie door de pasta roeren, of roergebakken courgette met reepjes paprika. Ook is het lekker om een lichte rucolasalade naast de pasta te serveren. Zo heb je een heerlijke avondmaaltijd die je binnen 20 minuten op tafel zet.

–> Kun je nog meer pasta inspiratie gebruiken? Neem eens een kijkje op deze pagina, hier hebben we alle pastarecepten bij elkaar gezet. Daar zit zeker veel lekkers voor je tussen!

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

3 reacties

B v d Plas
5/5 sterren

Heel lekker recept.Wij gebruiken het naast een vis ovengerecht(tarbotjes)voor een gezonde aanvulling. Al vaak toegepast omdat het pasta gerecht in hoeveelheid gemakkelijk kan worden aangepast Aanrader!!

Laat een bericht achter

Yvette

Welke roomkaas heb je gebruikt een naturel of met kruiden

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hi Yvette, we gebruik een naturel roomkaas

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op