Spinaziesoep met crème fraîche en gerookte zalm
Gesponsord artikel Vandaag heb ik een heerlijke maaltijdsoep voor jullie. Het is een soepje waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wel eentje die super lekker is. Het is namelijk een spinaziesoep. Spinazie is een van mijn favoriete groenten, we eten het daarom ook regelmatig. Meestal roerbakken we verse spinazie met champignons, paprika enSpinaziesoep met crème fraîche en gerookte zalm
Bewaren
Gesponsord artikel
Vandaag heb ik een heerlijke maaltijdsoep voor jullie. Het is een soepje waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wel eentje die super lekker is. Het is namelijk een spinaziesoep.
Spinazie is een van mijn favoriete groenten, we eten het daarom ook regelmatig. Meestal roerbakken we verse spinazie met champignons, paprika en ui. Ontzettend lekker, maar ik besloot eens iets anders met spinazie te doen en het te verwerken in de soep. Nu in de herfst is staat er namelijk ieder weekend een flinke pan op het fornuis. Heerlijk als warme lunch of maaltijd.
Door de spinazie te koken met kikkererwten en vervolgens te pureren ontstaat een lekkere gebonden soep, waar geen bloem aan is toegevoegd. Door als basis MAGGI basis voor soep te gebruiken is de soep goed op smaak, al voeg ik wel een snufje cayennepeper toe. De soep is extra lekker als je het serveert met een beetje crème fraiche, geroosterde pijnboompitjes en snippers gerookte zalm.
Spinaziesoep
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 2,5 liter soep (6 tot 8 kommen)
- 1 pot MAGGI Basis voor Soep Groente
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 350 gram gehakte spinazie uit de diepvries (ontdooid)
- 450 gram uitgelekte kikkererwten
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- eetlepel olijfolie
- ± 8 theelepels crème fraîche
- ± 8 theelepels geroosterde pijnbompitjes
- ± 250 gram snippers gerookte zalm
Bereiding
Fruit in een pan met dikke bodem de ui in olijfolie aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee. Voeg de cayennepeper toe.
Voeg de ‘MAGGI Basis voor Soep Groente’ toe, samen met 3 potten water, de spinazie en de kikkererwten. Breng dit aan de kook en laat dit 15 minuten doorkoken.Pureer de soep met een staafmixer glad.
Serveer de warme soep met een lepel creme fraiche, geroosterde pijnboompitjes en gerookte zalm.
Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.