Ga naar de inhoud

Sticky toffee pudding met karamelsaus

Recept: Sticky toffee pudding met karamelsaus. Dit is geen pudding zoals wij het kennen, deze Britse pudding is eerder een cake.
45 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor de karamelsaus

Overige benodigdheden

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de dadels fijn en laat dit in een pan met gekookte water weken. Voeg 1 theelepel bakpoeder toe (let op dit gaat borrelen). Roer het mengsel door en laat even staan.
3
Stap 3
Meng de bloem met het overige bakpoeder en een snuf zout. Mix in een kom de boter met suiker en vanille. Voeg de eieren een voor een toe en mix dit goed door elkaar. Voeg hierna de bloem toe en roer dit door, voeg het dadelmengsel toe en roer het geheel goed door elkaar.
4
Stap 4
Giet het beslag in de bakvorm en bak dit 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is, als de prikker er schoon uit komt is de sticky toffee cake gaar. Laat de cake afkoelen.
5
Stap 5
Bereid de karamelsaus: Breng boter met suiker, slagroom en vanille extract in een sauspannetje aan de kook. Blijf het mengsel doorroeren. Na een paar minuutjes koken begint de saus te kleuren en is het klaar.
6
Stap 6
Serveer de sticky toffee cake met een bolletje ijs en de karamelsaus.

Tip: je kunt de cake een dag van te voren maken. Maak de karamelsaus vlak voor het serveren. Serveer de saus direct of warm het later nog iets op.

Sticky toffee pudding met karamelsaus

Sticky toffee cake met karamelsausZoals jullie van mij gewend zijn staat er voor het weekend weer een extra lekker recept voor jullie klaar. Deze keer een sticky toffee pudding met karamelsaus. Als je houdt van zoet, en van karamel dan is dit jouw toetje, het is zo lekker!

Dit is geen pudding zoals wij het kennen, deze Britse pudding is eerder een cake. Een sponsachtige dadelcake geserveerd met karamelsaus en vaak ook met een bolletje ijs. En het echt lekker! De pudding is wel machtig, ik zou niet te grote stukken serveren. En persoonlijk vond ik deze sticky toffee pudding nog beter gelukt dan mijn toetje(s) voor de kerstdagen.

De Engelsen voegen bakkingsoda toe aan de saus. Dit had ik niet in huis en dus heb ik het geprobeerd met bakpoeder, en dit gaf geen problemen gelukkig. Ook laten ze de cake traditioneel bijna zwemmen in de saus, dit vond ik een beetje teveel van het goede. Daarom serveer ik de saus erbij.

Sticky toffee cake

 

Sticky toffee pudding met karamelsaus

Bekijk ook andere recepten

2 reacties

Marja

Het lijkt me erg lekker, maar echt Engels is het niet. De Engelsen weken de dadels eerst in thee en maken de "pudding" in tulbandvorm en er zit bruine basterdsuiker in ipv witte suiker. En ze eten hem zo uit de oven, nadat ze hem eerst geglaceerd hebben met de toffeesaus. De rest van de saus wordt idd in het kuiltje gegoten zodat de "pudding" haast verdrinkt in saus. Maar dat is eigen keuze. Maar dit alles wil niet zeggen dat die van jou niet lekker is hoor! Alleen wordt het iets anders gemaakt dan de echte Engelse. Dat wilde ik even zeggen, voor de duidelijkheid.

Laat een bericht achter

[email protected]

Oh dit klinkt super de super lekker!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op