Taai taai maken – Sinterklaasrecept | Video
Tijd voor nóg een sinterklaasrecept! Bij de sinterklaastijd denk je aan snoepgoed zoals kruidnoten, banketletters, marsepein, schuimpjes.. en taai taai! Dit koekje wordt vaak geassocieerd met deze feestelijke periode en wordt dan ook voornamelijk gegeten in de aanloop naar en op Sinterklaasavond. Maar geloof me: dit is het hele jaar...Taai taai maken – Sinterklaasrecept | Video
Bewaren
Tijd voor nóg een sinterklaasrecept! Bij de sinterklaastijd denk je aan snoepgoed zoals kruidnoten, banketletters, marsepein, schuimpjes.. en taai taai! Dit koekje wordt vaak geassocieerd met deze feestelijke periode en wordt dan ook voornamelijk gegeten in de aanloop naar en op Sinterklaasavond. Maar geloof me: dit is het hele jaar door erg lekker.
Wat is taai taai?
Je weet wel, het ‘taaie’ koekje (meestal in de vorm van een poppetje) met een speculaas- en anijssmaak waar je echt je tanden in moet zetten om er een hap van te nemen. Het is een soort mix tussen speculaas en cake, met een stevige en kauwbare textuur. Daar heeft het koekje zijn naam aan te danken.
Deze koekjes staan bekend om hun uitgesproken kruidige smaak en compacte textuur. Ze worden vaak gegeten bij een kop warme chocolademelk of koffie. Tip voor erbij: deze lekkere warme chocolademelk met speculaaskruiden!
Recept taai taai
Bekijk de video waarin ik laat zien hoe je zelf taai taai maakt. Want dat blijkt dus super simpel te zijn, én super lekker! Ik vorm het deeg zelf, maar met vormpjes van Sint en Piet geef je er snel een extra Sinterklaastintje aan.
Lekker sinterklaasrecept
Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.
Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!
Taai taai ingrediënten
Om deze lekkernij te maken heb je een aantal basisingrediënten nodig, zoals bloem, honing, suiker, en verschillende kruiden. Typische kruiden die gebruikt worden zijn anijszaad, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Ik geef je mijn favoriete recept!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze taai taai maken – sinterklaasrecept | video
Stap 1
Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.Stap 2
Splits het ei. Maak in het midden een kuiltje, doe hier het eiwit in, samen met de honing. Klop dit met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel. Vorm een bal, verpak dit in folie en leg 30 minuten in de koelkast. (of 10 minuten in de vriezer)
Stap 3
Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 4
Rol het deeg uit op je werkblad (gebruikt bloem om plakken te voorkomen). Steek met een steker vormpjes taai taai uit en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.Stap 5
Klop de eidooier los en bestrijk de taai taai hiermee. Bak de taai taai 12 minuten, laat het hierna afkoelen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze taai taai maken – sinterklaasrecept | video
Stap 1
Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.Stap 2
Splits het ei. Maak in het midden een kuiltje, doe hier het eiwit in, samen met de honing. Klop dit met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel. Vorm een bal, verpak dit in folie en leg 30 minuten in de koelkast. (of 10 minuten in de vriezer)
Stap 3
Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 4
Rol het deeg uit op je werkblad (gebruikt bloem om plakken te voorkomen). Steek met een steker vormpjes taai taai uit en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.Stap 5
Klop de eidooier los en bestrijk de taai taai hiermee. Bak de taai taai 12 minuten, laat het hierna afkoelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.