Ga naar de inhoud

Taboulé salade

Met Bulgur had ik tot afgelopen week nog nooit gekookt. Omdat dit naast quinoa een van de weinige granen is die ik eet moest ik er toch aan geloven. ‘Gelukkig’ hoefde ik niet na te denken over wat ik er mee ging doen, want in New York at ik bij de Whole Foods een heerlijke
Delen op

Taboulé salade

Tabouli salade txt

Met Bulgur had ik tot afgelopen week nog nooit gekookt. Omdat dit naast quinoa een van de weinige granen is die ik eet moest ik er toch aan geloven. ‘Gelukkig’ hoefde ik niet na te denken over wat ik er mee ging doen, want in New York at ik bij de Whole Foods een heerlijke Tabouli salade (Taboulé in het Nederlands) met bulgur  die ik graag nog eens zou eten.

Bulgur is een graanproduct waarbij de tarwekorrels eerst gestoomd worden, daarna gedroogd en vervolgens grog gemalen of gebroken worden. Ik kocht ‘mijn’ bulgur bij de Turkse supermarkt. Omdat er nog al veel verschillende verpakkingen (met letters in vreemde talen) bij elkaar in het schap laten vroeg ik de eigenaar om hulp. Hij gaf aan dat er verschillende soorten bulgur zijn met grove en fijne korrels. Ik koos voor de middenmoot tussen de fijne en grove korrels in.
De Turkse man gaf aan dat zij vaak bulgur eten in plaats van rijst omdat dit gemakkelijker te verteren is, het is beter voor je buik omdat je er een minder opgeblazen gevoel van krijgt. Klinkt mij als muziek in de oren.

Vorige week heb ik deze Taboulé salade 4 keer gegeten, ik kan dus echt wel zeggen dat ik dit heerlijk vind. Als je het niet erg vindt laat ik de salade nu even staan, het zou zonde zijn als ik het straks niet meer lust omdat ik het te veel gehad heb. Daarom mogen jullie nu eerst genieten van deze Taboulé salade.

Tabouli salade 02

Taboulé salade

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 gram bulgur
  • 2 tomaten
  • 4 stengels lente ui
  • 2 handen verse spinazie
  • handje rucola
  • sap van een halve citroen
  • paar eetlepels olijfolie
  • peper
  • handje peterselie

Bereiding:

Giet kokend water over de bulgur, net zoveel tot de bulgur net onder water staat. Roer het door en laat het met een deksel op de pan 10 minuutjes staan. Snijd de tomaten in fijne blokjes en de lente ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn en de spinazie en rucola grof. Breng de bulgur op smaak met citroensap, olijfolie en peper en meng de overige ingrediënten erdoor.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op