Ga naar de inhoud

Taco Bowl

Als ik de foto’s van deze goed gevulde en kleurrijke taco bowl zie loopt het water me in de mond. Hier krijg je toch meteen trek van? Taco bowl Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept. Alles wat je normaal in een taco zou stoppen zit nu...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan met olijfolie. Doe de gehakt er bij en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met komijnpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano en zout en peper.
2
Stap 2
Kook de zilvervliesrijst in ruim water gaar.
3
Stap 3
Snijd de paprika in reepjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan.
4
Stap 4
Snijd de avocado in blokjes, en halveer de cherry tomaatjes.
5
Stap 5
Verdeel de rijst over twee kommetjes. Leg hiernaast de mais, gehakt, reepjes paprika, nacho's, repen avocado en cherry tomaatjes naast elkaar zodat het kommetje mooi gevuld is. Schep in het midden een flinke eetlepel van de taco saus en klaar is Kees.

Taco Bowl

Taco bowl met gehaktAls ik de foto’s van deze goed gevulde en kleurrijke taco bowl zie loopt het water me in de mond. Hier krijg je toch meteen trek van?

Taco bowl

Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept. Alles wat je normaal in een taco zou stoppen zit nu in een kommetje, met daarbij lekkere nachochips. Ik ging voor een mengsel van rijst met gehakt en verschillende groenten. En het aller lekkerste is misschien wel de zelfgemaakte tacosaus. Dit mag echt niet ontbreken hoor!

Kommetjes als deze kan ik iedere dag wel eten, zo lekker! Wanneer staat deze bowl bij jou op tafel?

Taco bowl

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

4 reacties

Donna

Dikke hit hier. Vanavond staat de tacobowl wéér op het menu!

Laat een bericht achter

Angeline

Voor hoeveel personen is dit recept?

Franciska

Dit heb ik afgelopen week gegeten: super lekker en het ziet er ook heel feestelijk uit als je het op deze manier presenteert.

Laat een bericht achter

Silvia

Wij aten dit vanavond en naast dat het er leuk uitziet is het heerlijk om te eten en ook nog super gezond. En dan die tacosaus..... Niets te veel gezegd. Echt superlekker. We houden dit recept erin! Dank!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op