Ga naar de inhoud

Tandoorizalm met frisse salade

Heerlijke zomermaaltijd. Tandoorizalm met frisse salade. Lekker om los te eten, of met gekookte rijst of naan.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Tandoorizalm met frisse salade

Tandoorizalm met frisse salade

Vandaag gaan we voor een van mijn favoriete combinaties, met een twist. Tandoori met een zomerse twist. Geen kiptandoori maar tandoorizalm met frisse salade. Een heerlijke zomermaaltijd!

Tandoorizalm met frisse salade

Zalm tandoori

Zalm eten we te weinig hier thuis, terwijl vette vis toch behoorlijk goed voor je is én we het allebei heerlijk vinden. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

Het leek me leuk om een zalmgerecht met een twist te maken. Daarom koos ik voor het marineren van de zalm in tandoori-kruidenpasta en maakte daarnaast een frisse salade bij.

Tandoorizalm met frisse salade

Tandoorizalm met frisse salade

Tandoorizalm dus. Met een frisse salade met watermeloen en komkommer. Een combinatie die super goed bij elkaar past. Lekker met gebakken naan, of rijst of noedels.

De frisse salade van puntpaprika met komkommer, limoen en watermeloen past heel goed bij het pittige van de tandoorizalm.

En eigenlijk is de versie die je hier ziet een salade met een twist. Want het was de bedoeling om mango aan de salade toe te voegen. Echter bleek mijn mango na het aansnijden best een beetje rot te zijn. Tijd voor plan B en dat pakte ook heel goed uit! De zoete watermeloen combineert heel erg lekker met de kruidige tandoori en de rest van de salade. 

Tip: serveer de tandoorizalm en de salade eens óp de naan en eet de naan zo op. Heerlijk!

Tandoorizalm met frisse salade

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tandoorizalm met frisse salade

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snijd de zalm in grove stukken. Meng ze in een kom met de tandoori-kruidenpasta en 1 eetlepels yoghurt of creme fraiche. Laat de zalm 15 minuten marineren.
2
Stap 2
Snijd in de tussentijd de komkommers in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd ook de puntpaprika’s in kleine blokjes. Snijd de watermeloen in iets grotere blokjes.
3
Stap 3
Meng de komkommer, ui, puntpaprika en watermeloen in een kom met de rasp en het sap van de limoen.
4
Stap 4
Snijd de rode peper klein en meng door de salade. Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft toe of laat de rode peper achterwege.
5
Stap 5
Verwarm een beetje olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de zalm aan beide kanten gaar. Voeg dan de rest van de yoghurt of crème fraîche toe en roer kort door.
6
Stap 6
Bereid de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer de salade met verse peterselie of koriander.
7
Stap 7
Serveer de zalm met de frisse salade en de naan. Tip: dit gerecht is het lekkerste als je steeds een hapje naan neemt met zalm en salade.

ook lekker om de watermeloen te vervangen door blokjes mango

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

1 reacties

Mieke

Hallo Brenda, lijkt mij een heerlijk recept alleen is vis is best heel duur helaas en 400gr is best veel

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op