Ga naar de inhoud

Tips voor de gourmet – vleeshapjes

Tijdens de december feestmaand mag de gourmet niet ontbreken. In dit artikel geef ik je tips voor de gourmet, de lekkerste vleeshapjes.
Delen op
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

Tips voor de gourmet – vleeshapjes

Tips voor de gourmet. Want als er iets is dat in de decembermaand, of de kerstvakantie niet mag ontbreken is het wel gourmetten. Ik tip je lekkere hapjes met vlees. Want naast de kant-en-klaar stukjes vlees is het ook heel erg lekker om andere varianten op tafel te zetten.

Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

Recepten voor gourmetten

De kerstvakantie staat bijna voor de deur, ik moet zeggen dat mijn kids (en ikzelf ook) er inmiddels aardig naar uitkijken. En als er iets is wat niet mag ontbreken in de kerstvakantie dan is het wel gourmetten. Gezellig met zijn allen aan tafel en onze eigen stukjes vlees bakken.

De meiden genieten er altijd erg van, het voelt voor hen een beetje als zelf koken. En het fijne is ook dat iedereen zelf kiest wat hij lekker vindt. Dus ‘lust ik niet’ doet even niet mee op deze avondjes. Ik zorg er altijd voor dat er voor ieder wat wils op tafel staat. Vlees dat wij erg lekker vinden, maar ook extra lekkere dingen voor de meiden.

In dit artikel tip ik je de lekkerste gourmethapjes met vlees.

Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

De basis van de gourmet

Als basis gebruik ik het liefst een gourmetschotel van de Keurslager. Hierbij kun je vaak kiezen uit meerdere varianten. Zo kun je het zo uitgebreid of luxe maken als je zelf wilt.

Gourmettip: Gourmetschotel van de Keurslager

In dit geval ben ik gegaan voor de luxe schotel van mijn Keurslager met daarbij onder andere Kogelbiefstuk, Bistrosteak, Kalfsschnitzel, Biefstuk stroganoff en Varkenshaas. Het leuke is dat iedere Keurslager zijn eigen specialiteiten heeft en dat de gourmetschotel bij iedere Keurslager anders is.

Tip: op Instagram mag ik in samenwerking met de Keurslager cadeaubonnen van Keurslagers verloten. Hiermee zet je een complete gourmet op tafel. Klik hier om aan deze actie mee te doen en kans te maken op de cadeaubon. (de actie loopt tot 16 december 2024)

Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

Tips voor de gourmet: gourmethapjes met vlees

Ik vind het leuk om naast de standaardhapjes ook een paar andere dingen op tafel te zetten. Een paar tips:

  • schnitzelrolletjes met brie, cranberryjam en tijm
  • varkenshaasrolletjes met brie omwikkeld met spek
  • kiprolletjes met spek
  • gemarineerde kip met spek (tip: dit kun je ook bij de Keurslager kopen en zelf in gourmethapjes snijden)
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

Gourmethapjes voor kids

De meeste kids houden niet van varkenshaas en biefstuk. Daarom zet ik ook altijd een aantal gourmethapjes speciaal voor de kinderen op tafel. Al moet ik zeggen dat veel volwassenen hier ook van smullen hoor. Mijn favoriet is bijvoorbeeld de mini slavinkjes.

Tips voor de gourmethapjes voor kids:

  • mini hamburgertjes
  • mini slavinken
  • plakjes grillworst (eventueel in stukjes gesneden en aan een spiesje geregen)
  • mini gehaktballetjes
  • mini boomstammen
  • kip cordon bleu
  • stukjes ontdooide frikandel
  • mini kaassoufflés

Hoeveel vlees per persoon bij gourmet?

Lekker zo’n schotel! Maar hoeveel vlees heb je per persoon nodig bij gourmetten? Als vuistregel kun je rekenen op 200-250 gram vlees per persoon. Dit is inclusief verschillende soorten gourmetvlees, zoals hamburgertjes, kipfilet, worstjes en biefstukjes.

Verdeling:

  • Volwassenen: Reken op 200-250 gram per persoon, afhankelijk van de eetlust.
  • Kinderen: Voor kinderen is meestal 100-150 gram voldoende.

Houd er rekening mee dat bijgerechten, zoals salades, stokbrood en sauzen, ook vullen. En varieer met verschillende stukjes vlees, zodat er voor iedereen iets lekkers bij zit.

Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

Aanvullingen bij de vleeshapjes

Naast vlees heb je natuurlijk meer nodig bij de gourmet. Een paar tips die er heel goed bij passen:

  • diverse sauzen
  • stokbrood met smeersels naar keuze
  • groenten zoals bimi, groene asperges, paprika, ui, champignons, courgette
  • mix voor het maken van pannenkoekjes
  • mix voor het maken van omeletjes
  • salade – ik maak graag een vegetarische salade zoals caprese salade bij de gourmet
  • fruitsalade

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Keurslagers. Eerder dit jaar publiceerde ik samen met Keurslagers een recept de kiprollade met spinazie en rode pesto en de 3x Bavettespiesjes. Twee gerechten die het ook heel erg goed doen bij bijvoorbeeld het kerstdiner.

Bekijk ook andere recepten
Kip enchilada's
Pokébowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta
Pasta schotel met salami

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op