Ga naar de inhoud

Tjap Tjoy met kip

Vandaag deel ik mijn versie van een lekker Indonesisch gerecht, namelijk Tjap tjoy. Tjap tjoy is een groentegerecht dat wordt geserveerd met witte rijst. In mijn recept doe ik het net even anders. En dat is niet alles, ik vertel je ook meer over vrouwelijke ondernemers. Voor ik je meer...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Schraap de wortelen en snijd ze in plakjes, kook de wortel 5 minuutjes voor.
2
Stap 2
Snijd de paprika in repen en de kip in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie op het vuur en fruit hier de ui en knoflook in aan. Doe de blokjes kipfilet er bij en bak dit mee. Roer regelmatig door zodat de kip aan alle kanten dichtschroeit.
4
Stap 4
Doe de roerbakgroenten met de paprika en bij de kipfilet en bak dit 5 minuten mee. Voeg de wortelen, oestersaus, ketjap, bouillon en peper toe. Verwarm dit nog een paar minuutjes mee.
5
Stap 5
Meng in een kommetje de maïzena met 2 eetlepels koud water en roer dit door de saus, verwarm het even mee zodat de saus bindt. Voeg tot slot de taugé toe.
6
Stap 6
Serveer de tjap tjoy met gekookte bami of rijst.

Tip: voor de echte Indonesische Tjap Tjoy voeg je bamboescheuten aan het gerecht toe, doe deze er samen met de oestersaus en ketjap bij.

Tjap Tjoy met kip

Vandaag deel ik mijn versie van een lekker Indonesisch gerecht, namelijk Tjap tjoy. Tjap tjoy is een groentegerecht dat wordt geserveerd met witte rijst. In mijn recept doe ik het net even anders. En dat is niet alles, ik vertel je ook meer over vrouwelijke ondernemers.

Tjap Tjoy receptgesponsord artikel

Voor ik je meer vertel over mijn versie van het recept van van Tjap Tjoy wil ik je vertellen over vrouwelijk ondernemerschap. Sinds 1,5 jaar ben ik fulltime zelfstandig ondernemer. En ik moet zeggen dat ik dat best wel een stap vond. Een lange tijd heb ik het ondernemerschap gecombineerd met een vaste baan, dat gaf me een fijn gevoel van zekerheid. Maar om te groeien is het soms goed om een stap te zetten. In mijn geval was het meer tijd voor mijn bedrijf door mijn andere baan op te zeggen. Maar naast meer tijd is het soms ook nodig om een financiële investering te doen om te kunnen groeien. Het huren van een ruimte, kopen van inventaris of inhuren van extra personeel.

En daar komt de Europese Unie in beeld, zij stimuleren kleine ondernemers met het microkrediet van Qredits. Deze ondernemingen worden hierbij geholpen om te groeien en succesvol te worden door het beschikbaar stellen van een microkrediet. Ben je een vrouwelijke ondernemer? Neem dan eens een kijkje op de website #investEU, wie weet kun je gebruik maken van deze regeling.

Frieda Toko Bopp

Een voorbeeld van een onderneemster die steun heeft gekregen is Frieda van Toko Bopp. Dankzij een lening van Qredits heeft Toko Bopp uit Geleen zich zodanig kunnen ontwikkelen dat zij uitgeroepen zijn tot de Beste Toko van 2017! Freida verkoopt alles wat je nodig hebt voor de lekkerste Indonesische gerechten, van Tjap Tjoy tot rendang en Ayam sitan. Noem maar op!

In 2016 werd Toko Bopp uitgeroepen tot de nummer 2 van de beste toko’s in Nederland. Hierdoor werd de toko zo populair dat ze de klanten niet meer aan konden. Om de grote drukte aan te kunnen waren een nieuwe, grotere keuken en extra personeel noodzakelijk.

Een lening van de bank bleek helaas niet mogelijk. Maar met een investering van € 50.000 van Qredits en een garantie van de Europese Investeringsbank kon het familiebedrijf toch verbouwen. Met de lening heeft Toko Bopp de keuken volledig vernieuwd en zijn er 7 man extra personeel in dienst gekomen. Het jaar erop werd Toko Bopp niet nummer 2, maar uitgeroepen tot de nummer 1, de beste Toko van Nederland. Je moet naar Geleen als je opzoek bent naar de lekkerste recepten uit de toko.

Ik ben geen held in de Indonesische keuken, maar vind het wel lekker om zo nu en dan een lekker groentegerecht met bami of rijst op tafel te zetten. Tjap Tjoy is dan altijd goed wat mij betreft.

Voor de echte Indonesische Tjap Tjoy (met 10 groenten) bezoek je Toko Bopp in Geleen, en voor mijn snelle versie van dit gerecht scroll je naar beneden.

Tjap Tjoy indonesisch

Tjap Tjoy Recept

Tjap Tjoy is een groentegerecht. In dit geval gebruik ik voor mijn Tjap Tjoy wortel, paprika, ui en Chinese roerbakgroenten. En daarbij vind ik het lekker om ook kippenvlees toe te voegen. De Tjap Tjoy breng ik op smaak met oestersaus, ketjap Manis en kippenbouillon zodat een kruidige Tjap Tjoy ontstaat met een heerlijke saus.

De saus is namelijk wat de Tjap Tjoy zo lekker maakt, dat geeft het Indonesische tintje aan het gerecht.

Tjap Tjoy wordt geserveerd met witte rijst, in dit geval heb ik het gegeten met bami. Doe vooral wat je zelf het lekkerste vindt.

Of mijn recept voor Tjap Tjoy met kip het haalt bij de echte van Freida? Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Maar Tjap Tjoy is zo wel een hele lekkere makkelijke maaltijd zonder pakje die je thuis bereid.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met de Europese Unie, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

7 reacties

Linda

Geweldig recept, vandaag nog eens doen en dan met bamboescheuten. Ipv nasi of bami maakte ik er mihoen bij. Ook heerlijk!

Laat een bericht achter

Egbert

Heb gisteren jouw recept geprobeerd met als toegevoegde groenten champignons 150 gr en peultjes 150 gr. (knapperig). Iedereen was vol lof over de smaak.

Laat een bericht achter

Eveline

Was heerlijk! Heb er ook wat baby maiskolfjes aan toegevoegd evenals champignons. En bij het serveren wat lenteui gebruikt. Volgende keer probeer ik het eens met sugar snaps, bamboescheuten en cashewnoten er doorheen. Lijkt me ook heerlijk! Bedankt voor het recept :)

Laat een bericht achter

Marleen

Was echt super lekker ... thanks

Laat een bericht achter

Tanja

Hoewel ik dol ben op Tjap Tjoy heb ik het nog nooit zelf gemaakt. En ik kook toch vaak Chinees/Indisch. Jou recept lijkt me heel geschikt om dit heerlijke gerecht eens te maken. Maar ik heb 2 vragen: bij de afhaalchinees lijkt het kippenvlees meer gekookt dan gebakken en er zitten ook altijd bamboespruiten in die ik juist zo lekker vind. Die mis ik in je recept. Maar ik ga de Tjap Tjoy deze week op jouw manier maken, het lijkt me heel erg lekker!! :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Tanja,de bamboespruiten horen inderdaad in de echte Indonesiche tjap tjoy te zitten. Je kunt ze toevoegen nadat je de oestersaus hebt toegevoegd. De kip bij de afhaalchinees is inderdaad vaak gekookte kip. Als je dit lekkerder vindt kun je de gebakken kip hierdoor vervangen.

Malou | Blonde Blossom

Hm wat lekker! Ik vind tjap tjoy erg lekker, maar bij de Chinees ligt het altijd in enorme plassen tomatensaus. Ik ga jouw versie eens proberen! Supergoed initiatief trouwens, dat Qredits. Malou x

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op