Ga naar de inhoud

Tomatensoep van geroosterde tomaten

In de zomer zet ik met regelmaat soep op tafel. Dat is dan geen dikke erwten- of pompoensoep, maar eerder een licht soepje met meer zomerse smaken. Zoals deze tomatensoep van geroosterde tomaten. Tomatensoep van geroosterde tomaten Deze soep van in de oven geroosterde tomaten is daar een mooi voorbeeld...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Tomatensoep van geroosterde tomaten

In de zomer zet ik met regelmaat soep op tafel. Dat is dan geen dikke erwten- of pompoensoep, maar eerder een licht soepje met meer zomerse smaken. Zoals deze tomatensoep van geroosterde tomaten.

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Deze soep van in de oven geroosterde tomaten is daar een mooi voorbeeld van: de smaak is licht pittig dankzij het paprikapoeder, maar toch is het een licht soepje.

Deze tomatensoep is gemaakt van tomaten die je met wat olijfolie karamelliseert en roostert in de oven. De soep is extra lekker en als je ‘m serveert met wat pijnboompitjes en basilicum, dan doet dit soepje je ook meteen aan Italië denken!

–> Wil je liever een ander soepje maken? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle soepen bij elkaar.

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Ingrediënten

personen

Extra nodig: staafmixer

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tomatensoep van geroosterde tomaten

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd grote tomaten in partjes. Snijd ook de ui in kleine partjes. Leg de tomatenstukjes, de uipartjes en de gepelde knoflooktenen op de bakplaat.
3
Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met het gerookt paprikapoeder en flink wat peper en zout. Giet daarna het oliemengsel over het tomatenmengsel. Meng door elkaar.
4
Stap 4
Rooster de tomaten 15 minuten in de oven. Schep ze daarna in een kookpan en zorg dat je alle vloeistof op de bakplaat mee de pan inschept. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
5
Stap 5
Gebruik als de soep kookt een staafmixer om de soep te blenderen of kook de soep nog zo'n 5 minuten door als nog niet alle groente gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan van het vuur en laat kort afkoelen. Roer de kookroom erdoorheen (breng niet meer aan de kook als de kookroom erin zit anders schift de soep).
6
Stap 6
Schep de soep in kommen en serveer met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat ricotta.
Bekijk ook andere recepten
Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping
Pompoensoep basisrecept en variaties
Toscaanse knoflookchampignons met spinazie
Citroen-Parmezaan aardappeltjes

5 reacties

A.Groot Wesseldijk

Hoe komt het dat mijn tomatensoep zo zuur is,zelfs met tomaten uit de airfryer?

Laat een bericht achter

An

Zalig receptje ❤

Laat een bericht achter

Rachel

Wat een heerlijk recept, ik heb 'm opgeslagen!

Laat een bericht achter

Elleke

Heerlijk recept, alleen niet voor 4 personen. Ik haalde er 2 gevulde soepkommen uit. De soep wel nog door de zeef gehaald ivm velletjes/pitjes.

Laat een bericht achter

W H

lekker. wat gebeurd er met de velletjes van de tomaten? niet eerst door zeef? thanks. WH

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op