Traybake met broccoli en zoete aardappel
Een lekkere en super snelle herfstmaaltijd: traybake met broccoli en zoete aardappel. Met worstjes, tijm en feta.Traybake met broccoli en zoete aardappel
Bewaren
Of eigenlijk is het een traybake met broccoli en zoete aardappel, worstjes en feta.
Ja, dat is een hele mond vol. Maar wel een hele lekkere. Deze traybake met broccoli en zoete aardappel. Een echt herfstgerecht. Super simpel om te maken, en dus ontzettend lekker. Zet jij hem ook op tafel?
Heerlijke herfst
Ja daar gaan we hoor, van nazomer naar de herfst. Stiekem kijk ik daar wel naar uit. De herfst is qua eten namelijk met favoriete seizoen. Ik ben gek op warme gerechten zoals stoofschotels en ovengerechten. In de nieuwe editie van Koken & Genieten stappen we vol in de herfst.
In mijn rubriek ga ik deze maand dan ook voor lekkere warme herfstgerechten. Zoals deze traybake van broccoli en zoete aardappel. Maar ook een lekker stamppot van spitskool, goulash en een pompoenquiche. Loopt het water je al in de mond?
Koken & Genieten magazine #10 is nu verkrijgbaar in de winkel. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.
Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine heb ik ook een special magazine ontwikkeld, mijn eigen Brenda Kookt Magazine! Hierin vind je alle toprecepten van 11 jaar Brenda Kookt. Brenda Kookt Magazine kun je ook online bestellen via deze pagina. Ook is het nu mogelijk Brenda Kookt Magazine samen met de Makkelijke maaltijden scheurkalender te bestellen. Daarvoor ga je naar deze pagina.
Traybake met broccoli en zoete aardappel
Vandaag deel ik heel graag de traybake met broccoli en zoete aardappel met je. Een heerlijke herfstmaaltijd die supersimpel is om te maken. Wat dat betreft ben ik echt gek op snelle schotels als deze. Met een hele kleine moeite heb je groots resultaat.
En met kleine moeite bedoel ik dan ook echt hele kleine moeite. Je kunt het eigenlijk geen koken noemen. De ingrediƫnten, in dit geval roosjes broccoli, stukken zoete aardappel, krieltjes en worstjes verdeel je over de bakplaat of ovenschaal. Hierna breng je het op smaak met kruiden en schuif je het zo de oven in.
Hierna haal je het weer uit de oven, garneert het met verkruimelde feta en je kunt aan tafel. Smullen maar!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake met broccoli en zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de broccoliroosjes, stukken zoete aardappel en krieltjes over de bakplaat. Leg de worstjes erbij. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder en verdeel de olijfolie erover. Ris de blaadjes tijm en verdeel deze ook over de bakplaat.Stap 3
Verwarm de traybake 20-25 minuten in de oven.Stap 4
Serveer de traybake met verkruimelde feta.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake met broccoli en zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de broccoliroosjes, stukken zoete aardappel en krieltjes over de bakplaat. Leg de worstjes erbij. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder en verdeel de olijfolie erover. Ris de blaadjes tijm en verdeel deze ook over de bakplaat.Stap 3
Verwarm de traybake 20-25 minuten in de oven.Stap 4
Serveer de traybake met verkruimelde feta.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Jan Talsma
Lekker recept! Persoonlijk zou ik geen worstjes toevoegen omdat die te bewerkt zijn. Stukjes kipfilet zou beter zijn.
Tineke de Goeij
Deze van de week gegeten. Recept iets aangepast krieltjes en zoete aardappelen geminderd naar 250 ieder i.p.v. 500 gr. Krieltjes even voorgekookt en na 25 minuten een heerlijk en gaar gerecht.
Carin Van Rheenen
Het was heerlijk, had het iets aangepast met wat champignons en half bloemkool, half broccoli en als worstjes Chipolata worstje. De oven eerst op 150 graden en na een kwartier op 180. Dit omdat ik bij de andere dames zag dat het op 200 graden te hard ging en dan de broccoli verbrandt was en de aardappels nog te hard. Maar nu was het heerlijk gaat en we hebben gesmuld!
Jacqueline Quakkelaar-Fluttert
De groentes waren niet helemaalgaar en de broccoliwas uitgedroogd.
Jacqueline Quakkelaar Fluttert
De groentes waren nog tamelijk hard toen ik ze uit de oven haalde. De broccoli was uitgedroogden niet gaar. 10 minuten de groenten voorkoken was beter geweest.