Ga naar de inhoud

Traybake van aardappeltjes met kip en Parmezaan

Deze traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan schuif je binnen no time in de oven. Een super makkelijk AVG recept, om te smullen!
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

Traybake van aardappeltjes met kip en Parmezaan

Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan. Yum! Deze maandag gaan we namelijk voor een AVG’tje. Maar dan wel met een twist. Dit is een extra lekkere maaltijd, die heel erg gemakkelijk is om te maken.

Deze lekkere traybake bestaat uit gebakken krieltjes met groenten en kip met Parmezaan. Samen met de kruiden en krokante Parmezaan korst een heerlijke en makkelijke maaltijd.

Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

Traybake maken

Het fijne aan een traybake is dat het super simpel is om te bereiden. Je kunt het eigenlijk geen koken noemen. Het enige wat je doet is de ingrediƫnten snijden, daarna verdeel je ze over de bakplaat. Breng op smaak met kruiden en besprenkel met olijfolie. En de oven doet de rest. Superhandig.

En het fijne aan een trapbake is ook dat je er lekker mee kunt variĆ«ren. Deze keer gaan we voor een AVG’tje. Een combinatie van aardappeltjes met vlees en groenten.

Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

Traybake van aardappeltjes met kip en Parmezaan

De basis van de traybake zijn aardappeltjes. De krieltjes mengen we samen met blokjes kip in een plasticzak samen met olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en zout en peper. Meng dit goed door elkaar zodat de smaken goed verdeeld zijn.

Verdeel het aardappel-kopmengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel hier ook gehalveerde tomaatjes en courgette bij.

Rooster de traybake 25 tot 30 minuten in de oven. Bestrooi de schotel na 10 minuten met Parmezaan zodat dit de laatste 15-20 minuten meebakt en lekker kan gratineren.

Het resultaat is een hele lekkere (en snelle) ovenschotel van aardappeltjes met kip en groenten die vol zijn van smaak. Maak de traybake van aardappeltjes met kip en Parmezaan eventueel af met verse peterselie en serveer het direct uit de oven.

Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

Traybake recepten

Wil je vaker zo’n makkelijke traybake maken? Dan tip ik je graag een aantal toppers van de website. Het is nog moeilijk kiezen, want er staan inmiddels al vele varianten op de traybake online. Een paar van mijn favorieten zijn deze combinaties:

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de kipblokjes en krieltjes in een zak met met olijfolie, geperste knoflook, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en zout en peper.
3
Stap 3
Verdeel dit over de bakplaat. Verdeel de tomaatjes en courgette ook over de bakplaat.
4
Stap 4
Verwarm de traybake 25 tot30 minuten in de oven.
5
Stap 5
Verdeel geraspte Parmezaan na 10 minuten over de bakplaat en verwarm dit de laatste 15-20 minuten mee.
6
Stap 6
Maak de traybake eventueel af met verse peterselie.

Kun je recept-inspiratie gebruiken?

Meld ja gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan
Gevuld eieren met carpaccio en truffelmayo
Romige gevulde kip met MonChou en spek
Romige ravioli met spinazie en tomaatjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op