Traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Bewaren
Yum! We gaan vandaag alvast voor een heerlijk herfstgerecht, een herfsttraybake. Met deze traybake van pompoen met spruitjes en worstjes.
Dit recept vind je terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Deze editie staat in het teken van de herfst. En daar past deze traybake natuurlijk perfect bij.
Koken en Genieten Magazine
In dit herfstnummer van Koken & Genieten gaan we voor heerlijke herfstgerechten. Met meer dan 45 recepten vind je heel veel kookinspiratie voor doordeweeks.
De traybake van pompoen met spruitjes en worstjes vind je terug in mijn rubriek in het herfstmagazine. Samen met vier andere heerlijke herfstgerechten. Zoals andijvieschotel, kip-stroganofff met macaroni en appeltaart-cinnamonrolls.
Het recept van de herfsttraybake deel ik ook alvast met je op de website. Scroll naar beneden voor het recept.
Koken & Genieten magazine #10 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie. Â
Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar 4x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal. De derde editie, een heerlijk herfstnummer met de beste ovengerechten is vanaf nu (19 september) verkrijgbaar in het tijdschriftenschap. Online kun je hem via deze website bestellen.
Traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Ik ben gek op traybakes, er staan niet voor niets al vele traybake recepten op de website. Een traybake is eenvoudig om te maken, en je kunt er vele kanten mee op. Zo kun je een trabyake maken voor ieder seizoen.
In het herfstnummer van Koken & Genieten vond ik dat een echte herfsttraybake niet mocht ontbreken. Deze keer ben ik gegaan voor een traybake met ingrediënten die in het najaar verkrijgbaar zijn. Zoals pompoen en spruiten. Ook vond ik dat aardappelen echt niet mochten ontbreken.
Herfsttraybake maken
Het is eenvoudig om de herfsttraybake te maken. Nadat je de oven hebt voorverwarm verdeel je de ingrediënten over de bakplaat. In dit geval pompoenblokjes, spruitjes en krieltjes. Hier leggen we worstjes bij en we brengen het op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de tijmblaadjes.
Hierna verwarm je de traybake in de oven zodat de groenten en aardappel lekker geroosterd worden, en de worstjes gaar. Als de traybake met pompoen en spruitjes uit de oven komt verkruimel je er feta over. Hierna serveer je de herfsttraybake direct.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes, spruitjes en krieltjes over de bakplaat. Leg de worstjes erbij. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Ris de blaadjes tijm en verdeel deze ook over de bakplaat.Stap 3
Verwarm de traybake 20-25 minuten in de oven.Stap 4
Verdeel hierna de verkruimelde feta over de traybake en serveer het hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes, spruitjes en krieltjes over de bakplaat. Leg de worstjes erbij. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Ris de blaadjes tijm en verdeel deze ook over de bakplaat.Stap 3
Verwarm de traybake 20-25 minuten in de oven.Stap 4
Verdeel hierna de verkruimelde feta over de traybake en serveer het hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.