Traybake van zoete aardappel en kikkererwten
Traybake van zoete aardappel en kikkererwten. Een super makkelijke maaltijd. De geroosterde groenten en kikkererwten zijn heerlijk kruidig, daarom serveren we er een fris sausje van komkommer, munt en yoghurt bij.
Traybake van zoete aardappel en kikkererwten
Bewaren
Een super makkelijke maaltijd! Deze traybake van zoete aardappel en kikkererwten schuif je super snel de oven in. Het enig dat je dan nog even doet is het klaarmaken van een fris komkommer-yoghurtsausje. Dat past heerlijk bij deze kruidige zoeteaardappeltraybake.
In de winter zet ik heel graag een traybake op tafel. Dat is namelijk de ideale manier om lekker veel groenten te eten. Het is een super simpele ovenschotel. In feite leg je ingrediënten op de bakplaat, schuift het de oven in en dan is het wachten tot de traybake klaar is.
De meeste wintergroenten lenen zich heel goed voor een traybake. De basis van deze traybake zijn zoete aardappelen. Deze keer koos ik voor een traybake waar ik ook meteen flink wat eiwitten in de vorm van kikkererwten aan toevoegde. Deze traybake van zoete aardappel en kikkererwten. Lekker met een komkommer-yoghurtsausje.
Traybake van zoete aardappel en kikkererwten
De groenten in deze traybake van zoete aardappel heb ik flink op smaak bracht met chilipoeder, paprikapoeder, knoflook- en uienpoeder. Daarom besloot ik er een heerlijk fris sausje bij te maken van komkommer, munt en yoghurt.
Het meest ideale van een traybake vind ik trouwens dat de oven het meeste werk doet. De voorbereiding van een traybake is vaak behoorlijk kort, zeker als je zoals hier zou kiezen voor voorgesneden zoete aardappel of zoeteaardappelfrieten, wat ook prima kan. Dan ben je binnen 5 minuten klaar met de bereiding. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is wachten tot je traybake klaar is. Makkelijk, en lekker!
Traybake recepten
Vind je een traybake ook lekker makkelijk en wil je hier vaker mee aan de slag? Deze versies op de traybake raden we je graag aan:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van zoete aardappel en kikkererwten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de rode ui in dunne partjes. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om.Stap 3
Meng in een kommetje het chilipoeder met het uienpoeder, het knoflookpoeder, de olijfolie en flink wat peper en zout. Meng vervolgens de groenten op de bakplaat met de kruidenolie. Zorg dat alle groenten bedekt zijn. Verspreid de groenten in 1 laag over de bakplaat.Stap 4
Rooster de groenten 15 – 20 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.Stap 5
Rasp de komkommer grof en knijp er een zoveel mogelijk water uit. Meng de komkommerrasp vervolgens in een kommetje met de yoghurt, een fijngesneden of geperst knoflookteentje. Snijd de muntblaadjes klein en meng de helft van de muntblaadjes dan door de yoghurt. Breng het komkommer-yoghurtsausje op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de geroosterde groenten met het komkommer-yoghurtsausje. Verdeel de rest van de muntblaadjes over de traybake. Verdeel eventueel een klein handje pompoenpitten over de traybake.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze traybake van zoete aardappel en kikkererwten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de rode ui in dunne partjes. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om.Stap 3
Meng in een kommetje het chilipoeder met het uienpoeder, het knoflookpoeder, de olijfolie en flink wat peper en zout. Meng vervolgens de groenten op de bakplaat met de kruidenolie. Zorg dat alle groenten bedekt zijn. Verspreid de groenten in 1 laag over de bakplaat.Stap 4
Rooster de groenten 15 – 20 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.Stap 5
Rasp de komkommer grof en knijp er een zoveel mogelijk water uit. Meng de komkommerrasp vervolgens in een kommetje met de yoghurt, een fijngesneden of geperst knoflookteentje. Snijd de muntblaadjes klein en meng de helft van de muntblaadjes dan door de yoghurt. Breng het komkommer-yoghurtsausje op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de geroosterde groenten met het komkommer-yoghurtsausje. Verdeel de rest van de muntblaadjes over de traybake. Verdeel eventueel een klein handje pompoenpitten over de traybake.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Monique
Dit wasecht heerlijk! Ik heb er nog paprika en courgette aan toegevoegd en voor iedereen een lekkere lamsmerguez. Zeker voor herhaling vatbaar!
Pat
Erg lekker! Ik had ook nog een rode paprika in huis, die heb ik mee geroosterd. Deze gaat in het mapje 'favorieten'!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen!