Ga naar de inhoud

Tropische Tomatensoep

Tomatensoep, maar dan met een zomers tintje, door de perzik. Tomaat, perzik en ui zijn de hoofdingrediënten voor deze tropische tomatensoep.

25 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

flinke kommen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm boter in een (grote) braadpan. Snijd de uien grof en bak dit even aan, voeg hierbij de peterselie, het laurierblad en een klein schepje suiker.
2
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren en voeg deze bij de uien. Laat dit vijf minuten pruttelen.
3
Stap 3
Voeg er een deciliter water en fijngesneden perziken bij. Laat dit mengsel een half uurtje pruttelen op laag vuur.
4
Stap 4
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
5
Stap 5
Verkruimel een bouillonblokje boven de soep, voeg zout en peper naar smaak toe, roer het door en serveer de soep.
  • Lekker met een beetje room, verse peterselie en een stokbroodje (of croutons).
  • Bron: het vakantieboek van Heleen van Royen (2011)

Tropische Tomatensoep

Soep wordt vaak geassocieerd met kou, regen en winter. Net zoals stoofpotjes, stamppot en worst.

De dagen worden inmiddels kouder, regenachtig met soms een klein zonnetje erbij. Hierdoor denk ik al een beetje aan de stoofpotjes, stamppot en worst. En ook aan een kom heerlijke warme soep.

Stiekem ben ik alvast begonnen aan heerlijk najaarsvoedsel, namelijk een warm soepje. Maar dan wel een soep die de zomer weer een beetje terugbrengt. De Tropische Tomatensoep!

Tomatensoep, maar dan met een zomers tintje, door de perzik.

Tomaat, perzik en ui zijn de hoofdingrediënten voor deze soep.

Omdat ik nog verse perziken kon krijgen heb ik deze gebruikt voor de soep. Je kunt ook perzik uit blik gebruiken.

Dit laat je in de bouillon pruttelen, staafmixer erin, op smaak brengen, en je hebt een heerlijke soep!

Serveer dit soepje met room (of crème fraîche), peterselie en een stokbroodje.
Al smaakten deze croutons er ook heerlijk bij (binnenkort plaats ik het recept van deze croutons op mijn blog).

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

6 reacties

Lisette

Vandaag gemaakt, heerlijk, alhoewel ik de suiker heb vervangen door algarve siroop, Super lekker, bedankt voor dit lekkere recept.

Laat een bericht achter

Ro

Vandaag deze soep uitgeprobeerd. Mijn vriend en ik vonden de perzik veel te veel overheersen. De volgende keer maar wat minder er in. Vandaag ook voor het eerst een staafmixer uitgeprobeerd, nog best lastig om de soep glad te krijgen. Wij aten dus soep met stukjes. En vond het een beetje flauw van smaak. Dus maar veel zout en peper er tegen aan. Wel heel leuk om een keer wat nieuws uit te proberen. :)

Laat een bericht achter

simone

Deze kende ik nog niet. Het lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker een keer maken!

Laat een bericht achter

Bo

Deze klinkt ook weer erg lekker, ga ik eens uittesten!

Laat een bericht achter

Bo

Kan je ipv uien ook iets anders gebruiken? ben niet zo'n fan van uien

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op