Ga naar de inhoud

Truffelkruidnoten koeken

Truffelkruidnoten, maar dan groter. Dan worden het hele lekkere truffelkruidnoot koeken. Yum!

15 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Truffelkruidnoten koeken

Dit weekend is natuurlijk ideaal om aan de bak te gaan met een lekker sinterklaasrecept. Deze truffelkruidnoten koeken zijn een topper. Makkelijk om te maken, en heel erg lekker! Gebaseerd op de truffelkruidnoten, maar dat had je vast a ldoor.

Tuffelkruidnoten koeken

Truffelkruidnoten koeken

Truffelkruidnoten zijn mijn favoriete kruidnoten. In de categorie: je stopt niet voordat het hele zakje leeg is. Truffelkruidnoten zijn een variant van de traditionele kruidnootjes, maar dan omhuld met een heerlijke laag chocolade. De combinatie kruidnoot met witte chocolade en cacao vind ik ontzettend lekker. Daarom leek het mij een heel erg lekker idee om van deze truffelkruidnoten ook koekjes te maken.

Koekjes van truffelkruidnoten

Voor de truffelkruidnoten koeken gebruik ik het recept van de kruidnoten. In plaats van kleine balletjes draaien we grotere balletjes zodat de koeken ook groter worden. De koeken garen we iets langer in de oven dan de kruidnoten.

Hierna laten we de koeken eerst afkoelen voor we het in de witte chocolade dippen. Als finishing touch bestuiven we ze met cacao. Laat de chocolade even opstijven en ze zijn ready to eat.

Lekker sinterklaasrecept

Koeken gemaakt van truffelkruidnoten zijn niet alleen een heerlijke lekkernij op elk moment van het jaar, maar ook een perfecte traktatie voor de sinterklaastijd. Bovendien is het bakken van deze koeken een geweldige activiteit om samen met de kinderen te doen. Serveer deze truffelkruidnoot koeken bij een kopje warme chocolademelk en geniet

Tuffelkruidnoten koeken

Tuffelkruidnoten koeken

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze truffelkruidnoten koeken

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneel, kruidnagel en een beetje zout. Voeg de boter en melk toe en kneed dit tot een compact deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
2
Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Stap 3
Rol kleine balletjes (soort knikkers) van het deeg. Leg de balletjes op de bakplaat, met een kleine tussenruimte en druk ze met je duim iets plat.
4
Stap 4

Bak de kruidnootkoeken in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

5
Stap 5
Laat de koeken hierna afkoelen op een rooster.
6
Stap 6
Smelt de witte chocoalde au bain marie of in de magnetron. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
7
Stap 7

Doop de afgekoelde kruidnootkoeken in de gesmolten witte chocolade en leg ze hierna op de bakplaat. Bestrooi de met chocolade bedekte koeken met cacao en laat ze opstijven zodat de chocolade stolt en de cacao aan de koeken blijft plakken.

8
Stap 8
Klop overtollig cacao eventueel van de koeken af.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Eton Mess recept
No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht
Whipped ricotta met groenten uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op