Ga naar de inhoud

Vleesgerechten

Gevuld stokbrood met gehakt
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan
Gevuld eieren met carpaccio en truffelmayo
Romige gevulde kip met MonChou en spek
Kip enchilada's
Pasta schotel met salami
Macaroni stroganoff met kip
Gevulde courgette met gehakt en mozzarella
Mac and cheese
Kip teriyaki recept
Smashburger met gebakken spek en ui
Geitenkaas pasta met pompoen en spekjes
Snelle panlasagne
Pulled chicken
Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Witlof ovenschotel met ham en kaassaus
Kapsalon van aardappelschijfjes
Fajita nachoschotel
Snelle pasta met gehakt in tomatensaus
Romige preischotel met kip
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Grazing table Beemster kaas
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd
Pasta pesto met gehaktballetjes
Weekmenu
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Aardappelpannetje met groenten en spekjes
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Niks boven een lekker stukje vlees. Of je nu op zoek bent naar iets makkelijks of juist een uitdagender recept wilt proberen. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit tover je heerlijke vleesgerechten op tafel. Van sappige steaks tot kip uit de oven en alles daartussenin: er zijn genoeg lekkere vleesgerechten om uit te proberen. 

Het leuke van vleesgerechten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken, zoals rundvlees, kip, varkensvlees, lamsvlees, of zelfs wild. Daarnaast kun je experimenteren met verschillende kruiden, specerijen en sauzen om je gerecht nog smaakvoller te maken.

Vleesgerechten zijn daarnaast goed te combineren met verschillende soorten groenten en bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere frisse salade, een stukje stokbrood met kruidenboter, of een portie gebakken aardappeltjes.

De lekkerste vleesgerechten

Of je nu een ervaren chef-kok bent of een beginnende thuiskok, er zijn tal van lekkere vleesgerechten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een romige aardappel-prei soep met spekjes (ook heel lekker met vis!), varkenshaas met champignonsaus of een lekkere spaghetti bolognese. Stuk voor stuk makkelijke vleesgerechten die je al van tevoren klaar kan maken. 

Houd je van een uitdaging? Dan zijn er genoeg recepten te vinden die je kookkunsten naar een hoger niveau tillen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf gehakt maken voor hamburgers of een heerlijk stoofpotje van rundvlees met rode wijn, wortelen en uien. Of wat dacht je van een klassieke coq au vin, gemaakt met kippenbouten, spekjes, champignons en een lekkere rode wijnsaus?

Vleesgerechten uit de oven

Gezonde vleesgerechten maak je ook lekker in de oven. Heb je deze bloemkoolschotel met kerrie en gehakt al eens geprobeerd? Of ga je op een relaxte avond liever voor heerlijke loaded nacho’s met kip en paprikareepjes? Dit zijn stuk voor stuk populaire vleesgerechten bij ons thuis. En eet er iemand geen vlees? Dan maak je gewoon een schaaltje van deze vegetarische groenteschotel met nacho’s en kaas.

Hoeveel gram vlees per persoon?

Hoeveel vlees per persoon je serveert hangt af van de grootte van de porties, de eetlust van je gasten en de bijgerechten op tafel. Als vuistregel kan je 100 tot 150 gram vlees per volwassene aanhouden voor een hoofdgerecht. In alle vleesgerechten recepten staat een aangeraden hoeveelheid beschreven. Wel zo makkelijk voor jou!

Vleesgerechten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken