Ga naar de inhoud

Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Tzatziki bowl met geroosterde groenten. Voor deze bowl maak je zelf tzatziki waar je vervolgens een ruime hoeveelheid geroosterde groenten op serveert. Dat wordt smullen!
30 minuten Bereidingstijd
Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Tzatziki bowl met geroosterde groenten. Voor deze bowl maak je zelf tzatziki waar je vervolgens een ruime hoeveelheid geroosterde groenten op serveert. Dat wordt smullen! 

Samen met platbrood of pita’s is dit een lekker frisse maaltijd, of snack.

Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Bowl-recepten

Hummusbow, pokébowl en nachobowl kennen we allemaal, maar ken je de tzatzikibowl al? Voor deze bowl maak je zelf tzatziki waar je vervolgens een ruime hoeveelheid geroosterde groenten op serveert. Ontzettend makkelijk, maar vooral heel erg lekker. En je kunt er volop mee varieren.

Voor deze bowl kozen we voor broccoli, zoete aardappel en cherrytomaatjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook kikkererwten gebruiken, linzen, aardappelblokjes, komkommer en – doe eens gek – doperwten.

Maak er vooral je eigen feestje van! 

Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Voor de geroosterde groenten die we bij de tzatzikibowl serveren mengen we op een bakplaat broccoliroosjes, ui, zoete aardappel en tomaatjes. De groenten roosteren we 15-20 minuten in de oven.

Voor de tzatziki raspen we de komkommer. Omdat komkommer erg vochtig is, is het belangrijk dat we de komkommer goed laten uitlekken. Meng de komkommerrasp met kwark en dille. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

De tzatziki verdelen we over een grote schaal of borden, hieroverheen verdelen we de geroosterde groenten overheen. Serveer de tzatzikibowl met flatbread of pita’s.

Tzatzikibowl met geroosterde groenten

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tzatzikibowl met geroosterde groenten

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Rasp de komkommer grof en doe de komkommerrasp vervolgens in een bolzeef die je op een bak legt. Meng de rasp met het zout en laat staan. Knijp iedere 5 minuten het vocht eruit.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode uien in kwarten. Meng de broccoliroosjes vervolgens op de bakplaat met de ui zoeteaardappelblokjes en cherrytomaatjes en meng hier de olie en flink wat peper en zout doorheen.
4
Stap 4
Rooster de groenten 15 – 20 minuten in de oven totdat de groenten (beet)gaar zijn.
5
Stap 5
Bereid het flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Stap 6
Snijd de dille fijn. Druk het meeste vocht uit de komkommerrasp en meng dit met de kwark en dille. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Verdeel de tzatziki over een grote schaal en verdeel hier de geroosterde groenten overheen. Serveer met het flatbread ernaast.
Bekijk ook andere recepten
Tzatzikibowl met geroosterde groenten
Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan
Pasta pesto met zalm
Burrata met tomaat en chimichurridressing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op