Valentijnstaart – Meringuetaart met frambozenroom
Bewaren
Tijd voor een echte Valentijnsshowstopper! Een valentijnstaart, de meringuetaart met frambozenroom. Zo lekker! En je weet wat ze zeggen… liefde gaat door de maag. Een extra reden om deze heerlijke valentijnstaart te maken.
Valentijnstaart maken
Deze heerlijke én makkelijk te maken taart is altijd lekker, maar het is natuurlijk extra leuk lekker om hem te serveren op Valentijn. En ervan te smullen met je geliefde.
En het fijne: je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan! Het is een gevalletje kleine moeite, met groots (en lekker) resultaat.
Valentijnstaart
Yes, een heuse Valentijnstaart. Al kan de taart dus ook op iedere andere dag van het jaar. Voor je verjaardag, om iets te vieren of om gewoon op een doorsnee dag van te genieten.
Het is een meringuetaart. Al zou je het ook een eton mess taart kunnen noemen, want het bevat dezelfde ingrediënten. Zo ook als de eton mess kerstkrans die we afgelopen jaar met kerst met jullie hebben gedeeld. Ook dit was een topper!
Zelf meringue maken
Dat klinkt misschien heftig, om zelf meringue te maken. Maar wist je dat het juist heel erg eenvoudig is om te maken?
Je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, deze taart bouw je namelijk helemaal op uit eiwitschuim en die heb je in enkele minuten gemaakt. De oven doet het werk, het eiwitschuim droogt namelijk 1,5 uur in de oven.
Mijn tip daarbij: koop eiwitten in een fles en maak je kom én garde voor het opkloppen even helemaal schoon met wat citroensap, zo kán je meringue gewoon niet mislukken. Proberen maar!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de meringuetaart met frambozenroom.
Meringuetaart met frambozenroom
De meringuetaart maken we dus van opgeklopt eiwitten. Deze koppen we stijf met poedersuiker en ook voegen we wittewijnazijn, vanille extract en maizena toe.
Het eiwitschuim verdelen we over bakpapier, in 2 grote cirkels.
Dit drogen we 60 minuten in de oven op 150 graden. Hierna laat je ze nog 30 minuten in de oven staan en laat ze vervolgens uit de oven afkoelen.
De schijven meringue serveren we met frambozenroom. Dat is roze slagroom met frambozen, dit zorgt voor een extra feestelijk Valentijns-tintje en dit past super goed bij de meringue. Daarbij vullen we de meringuetaart aan met vers (rood)fruit.
Tip: Serveer de valentijnstaart, ofwel de meringuetaart met frambozenroom direct nadat je het hebt gemaakt. De taart kan namelijk niet lang blijven staan/bewaard worden.
Liefde gaat door de maag
Love is in the air, op Valentijnsdag natuurlijk! Het moment om je geliefde te verrassen met een romantisch valentijnsdiner. Deze Valentijnstaart mag dan natuurlijk niet ontbreken, maar ik heb nog veel meer lekkere Valentijnsdag recepten voor je gemaakt. Waar verras jij je valentijn mee?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze valentijnstaart – meringuetaart met frambozenroom
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken hier met behulp van een springvorm en een pen 2 cirkels van ongeveer 18 cm op. Stap 2
Klop de eiwitten stijf in een keukenmachine. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe tot je een glanzend geheel hebt en de eiwitten helemaal stijf zijn. Voeg dan ook de wittewijnazijn, vanille-essence en maizena toe en klop nog even door. Verdeel vervolgens het eiwit over de cirkels op de bakplaat.Stap 3
Doe de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 graden. Bak de meringues 60 minuten in de oven en zet dan de oven uit. Laat nog minimaal 30 minuten in de oven staan. Haal ze er daarna uit en laat afkoelen.Stap 4
Klop de slagroom in een keukenmachine stijf. Voeg de laatste minuten de frambozen toe. Je room wordt nu roze.Stap 5
Leg, als de meringues compleet afgekoeld zijn, de eerste meringue op een bord. Verdeel hier de helft van de slagroom over en fruit naar keuze.Stap 6
Leg dan de tweede meringue erbovenop en verdeel hier de rest van de room overheen en garneer met rood fruit. Serveer meteen, deze taart kan niet lang blijven staan.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze valentijnstaart – meringuetaart met frambozenroom
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken hier met behulp van een springvorm en een pen 2 cirkels van ongeveer 18 cm op. Stap 2
Klop de eiwitten stijf in een keukenmachine. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe tot je een glanzend geheel hebt en de eiwitten helemaal stijf zijn. Voeg dan ook de wittewijnazijn, vanille-essence en maizena toe en klop nog even door. Verdeel vervolgens het eiwit over de cirkels op de bakplaat.Stap 3
Doe de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 graden. Bak de meringues 60 minuten in de oven en zet dan de oven uit. Laat nog minimaal 30 minuten in de oven staan. Haal ze er daarna uit en laat afkoelen.Stap 4
Klop de slagroom in een keukenmachine stijf. Voeg de laatste minuten de frambozen toe. Je room wordt nu roze.Stap 5
Leg, als de meringues compleet afgekoeld zijn, de eerste meringue op een bord. Verdeel hier de helft van de slagroom over en fruit naar keuze.Stap 6
Leg dan de tweede meringue erbovenop en verdeel hier de rest van de room overheen en garneer met rood fruit. Serveer meteen, deze taart kan niet lang blijven staan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.