Ga naar de inhoud

Vegetarische stoofpot met pompoen

Deze vega stoofpot met pompoen is super lekker. Zeker in de wintermaanden doet hij het goed. Lees het recept op Brenda Kookt.
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Vega stoofschotel met pompoen

Vegetarische stoofpot met pompoen

Stoofpotjes… ik hou ervan! Zeker in de wintermaanden komen hier regelmatig stoofschotels op tafel. Meestal met vlees in de hoofdrol, maar deze keer deed ik het eens anders. Ik maakte een vegetarische stoofpot met pompoen – en wat was dat een succes!

Zó lekker zelfs, dat mijn man Joost het vlees niet eens miste. En geloof me, dat zegt wat. Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Vega stoofschotel met pompoen

Vegetarisch stoofpotje met pompoen

Pompoen is een hele goede groente voor een vegetarisch stoofpotje. Hij wordt heerlijk zacht tijdens het stoven en geeft een lichte, zoete smaak aan het gerecht. In dit stoofpotje combineren we de pompoen met courgette, paprika, champignons, tomatenpuree en een beetje oregano. Zo ongelofelijk lekker.

Vegetarische stoofschotel

Een heerlijke vegetarische stoofpot. Door alles langzaam te laten garen, trekken de smaken mooi in elkaar en ontstaat er een stoofpotje waar je écht even voor gaat zitten. Een topper om op tafel te zetten, en lekker comfortfood.

Vegetarische stoofpot met pompoen

Vegetarische stoofpot maken

Pompoen snijden kan even een klusje zijn. Zelf kies ik ervoor om de pompoen eerst 15 minuten voor te koken, zodat je hem makkelijker kunt schillen en snijden. Daarna laat je hem even afkoelen, verwijder je de pitten en snijd je hem in blokjes. Je kunt ook een voorgesneden pompoenblokjes gebruiken – handig als je snel wilt koken.

In de pan begin je met het fruiten van ui en knoflook in olijfolie. Daarna bak je de paprika en courgette kort mee. Vervolgens gaan de champignons en pompoen erbij, en voeg je de tomatenpuree, bouillon en oregano toe. Laat het geheel daarna ongeveer 30 minuten zachtjes stoven. Als je de pompoen niet hebt voorgekookt, kun je hem iets langer laten pruttelen tot hij goed gaar is.

Voor een romige twist kun je op het laatst een lepel crème fraîche door het stoofpotje roeren. Dat maakt het nét wat zachter en ronder van smaak.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische stoofpot met pompoen

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.
2
Stap 2
Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)
3
Stap 3
Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.
Bekijk ook andere recepten
Romige ravioli met spinazie en tomaatjes
Kip enchilada's
Pokébowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op