Vega stoofschotel met pompoen
Bewaren
Stoofpotjes.. I love it! In de wintermaanden komen er zeker een aantal stoofpotjes bij ons op tafel. Meestal maak ik stoofpotjes waarin vlees de hoofdrol heeft maar het leek me eens leuk om iets anders met een stoofschotel te doen en een vegetarische variant te maken. Dus maakte ik een stoofschotel met pompoen. Het was zo lekker dat Joost het vlees niet eens mistte, en dat zegt wat 😉
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vega stoofschotel met pompoen
Stap 1
Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.Stap 2
Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)Stap 3
Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze vega stoofschotel met pompoen
Stap 1
Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.Stap 2
Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)Stap 3
Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.