Ga naar de inhoud

Veggie taco met champignons en chiliyoghurt

Deze veggie taco met champignons en chiliyoghurt maak je in een handomdraai! Groenten snijden, oven aan en chiliyoghurt maken. Klaar ben je!
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de zoete aardappelen in blokjes, de uien in kwarten en de champignons in dikke schijfjes. Meng de groenten op de bakplaat met de olijfolie, de geperste teentjes knoflook, de specerijen en flink wat peper en zout.
3
Stap 3
Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
4
Stap 4
Meng in de tussentijd de yoghurt met de sweet chilisaus. Bereid ook de tacoschelpen volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Serveer de groente vervolgens in de tacoschelpen samen met de yoghurtsaus. Garneer met koriander of peterselie.

Veggie taco met champignons en chiliyoghurt

Makkelijke maaltijden kunnen we niet genoeg achter de hand hebben. Dus ben ik altijd op zoek naar makkelijke recepten waarvoor je zo min mogelijk hoeft te doen en waar je toch een maximale smaak van krijgt. En ik heb er weer eentje! Voor deze veggie taco met champignons en chiliyoghurt hoef je alleen maar de groenten te snijden, op smaak te brengen en te roosteren in de oven. Supermakkelijk!

veggie taco met champignons en chiliyoghurt

Veggie taco met champignons en chiliyoghurt

Je serveert deze geroosterde groenten in een taco. Erbij serveer je een fris sausje van yoghurt en sweet chilisaus. Heel makkelijk en een lekkere frisse tegenhanger voor de wat aardse smaken van de zoete aardappel en de champignons. Maak je taco’s verder af met wat verse koriander of peterselie. 

En wil je all the way gaan? Serveer er dan nog wat avocado bij of meng de geroosterde groenten met in reepjes gesneden ijsbergsla voor wat extra crunch. Maak er je eigen feestje van, dat kan prima met deze veggie taco’s!

—> klik hier voor meer snelle vegetarische maaltijden. 

Veggie taco met champignons en chiliyoghurt

Veggie taco met champignons en chiliyoghurt

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op