Ga naar de inhoud

Whoopie Pie (cacao met roomkaasvulling)

Een Whoopie Pie zijn twee kleine cakejes met daartussen een vulling. Whoopies kun je in allerlei varianten maken. Ik heb een cakeje van cacao gemaakt met een vulling van roomkaas.
45 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

whoopies

Ingrediënten voor de Whoopie:

Ingrediënten voor de roomkaasvulling:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC en bedek de bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bakpoeder, bloem, cacao en het zout. Mix op de laagste stand in een andere kom het mengsel van de boter, suiker en plantaardige olie. Als het goed gemengd is, mix het dan ongeveer drie minuten op een hoge stand.

2
Stap 2

Meng in een kommetje het ei en de vanille. Voeg dit bij het boter/suikermengsel en mix dit ongeveer twee minuten goed door. Voeg de helft van de melk en het bloem/cacao mengsel toe aan het boter/suikermengsel, mix dit goed door elkaar. Herhaal dit tot het bloem/cacaomengsel en de melk er helemaal in zijn vermengd.

3
Stap 3

Met een ijslepel kun je gemakkelijk mooie ronde bolletjes scheppen. De Whoopies worden hierdoor wel wat groot. Wil je kleinere exemplaren maken kun je het beste een spuitzak gebruiken. Zorg ervoor dat je tussen elk bolletje ongeveer twee centimeter vrij laat.

4
Stap 4
Bak de Whoopie Pies ongeveer tien minuten in de oven. Als ze klaar zijn is het de bedoeling dat je er nog zachtjes in kunt drukken, de Whoopie moet niet hard worden.  Laat de Whoopies even afkoelen op een rooster.

De roomkaasvulling:

1
Stap 1

Mix de poedersuiker en de boter. Voeg hier de roomkaas en vanille bij. Mix dit ongeveer 4 minuten door elkaar zodat het een luchtig mengsel wordt. Smeer of spuit de crème op de platte kant van een Whoopie. Druk een andere Whoopie hier zachtjes tegenaan.

Whoopie Pie (cacao met roomkaasvulling)

Whoopie pies

Dit is het eerste recept dat ik in februari 2012 op mijn website heb geplaatst. Als ik aan de whoopies terug denk loopt het water me weer in de mond.

In de Flair kwam ik afgelopen week voor het eerst de term “Whoopie ” tegen. Whoopie Pies blijken de nieuwe cupcakes te zijn! Het water liep me in de mond, vandaar dat ik ze dit weekend heb gemaakt.
Een Whoopie Pie zijn twee kleine cakejes met daartussen een vulling. Whoopies kun je in allerlei varianten maken. In heb een cakeje van cacao gemaakt met een vulling van roomkaas. 

Neem ook eens een kijkje bij de blonde whoopie pies met hazelnoot (klik).

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op