Ga naar de inhoud

Witte chocolade mousse

Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse. Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Houd je van witte chocolade? Heb je de behoefte om je even in een andere wereld te wanen? Op een mooie witte wolk waar rust en gelukkigheid heerst? Maak dan deze overheerlijke witte chocolade mousse.

Dit toetje ben ik gaan maken omdat ik een vanillestokje wilde gebruiken. Ja, echt waar! Al maanden heb ik vanillestokjes in huis, zonder te gebruiken. Toen ik dit recept tegenkwam op het blog van BakedBree wist ik dat we dit heel snel gingen eten. En, het was nog een succes ook! Volgens J. is dit het lekkerste toetje dat ik ooit heb gemaakt. En ik moet toegeven dat dit inderdaad echt heel erg lekker is. Ook al blijf ik volhouden dat ik melk en pure chocolade lekkerder vind dan de witte. Deze mousse van witte chocolade is  een toppertje!

Witte chocolade mousse
Dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediënten en bereidingstechnieken. Wat mij betreft is het enige ‘speciale’ het gebruik van een vanillestokje. Maar aangezien deze inmiddels ook in iedere supermarkt te verkrijgen zijn valt dat dus ook wel weer mee. Dus ga aan de slag, maak dit toetje en waan je voor even op een mooie witte wolk.

Witte chocolade mousse

Witte chocolade mousse

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 60 gram roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml crème fraîche
  • halve theelepel zout
  • 3 eiwitten
  • 90 gram suiker
  • 250 gram witte chocolade

Bereiding:

Meng de roomkaas en het merg van de vanille met een mixer. Voeg de crème fraîche erbij en mix tot het goed is gemengd. Zet dit mengsel even apart.

Smelt de witte chocolade zachtjes au bain marie of  in de magnetron (maximaal 30 seconden achter elkaar op medium stand, tussendoor telkens doorroeren).

Klop de eiwitten met het zout in een schone vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker hierna langzaam toe en zet dit mengsel ook even weg.

Vouw de gesmolten chocolade in het roomkaas-vanillie mengsel. Vouw hierna de eiwitten hier zachtjes door, meng tot het net door elkaar zit.

Schep de mousse in schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geraspte chocolade.

Geniet..

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui
Ravioli in roomsaus met champignon
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

21 reacties

Guus

De roomkaas verpest het gehele toetje, te overheersend. Ik ga verder op zoek naar een ander recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Neem eens een kijkje bij dit recept, hier wordt geen roomkaas gebruikt. Met dit recept krijg je meer zachte en luchtige mousse: https://brendakookt.nl/2016/11/04/potje-chocolade-mousse-met-drie-smaken/

Patricia

Hoi Brenda, Ik zou deze mousse graag willen maken, maar heb een zwangere dame in het eetgezelschap. Is er een variant zonder ei te verzinnen? Groetjes, Patricia

Laat een bericht achter

Kristel

Kan ik het ook als vulling in een taart in de vriezer doen? Met die eiwit heb ik er wat zorg over

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hier kan ik je niet mee helpen, ik heb geen ervaring met het invriezen van de chocolade mousse.

Petra

En 3jaar na het plaatsen van dit bericht, weer iemand die dit gerecht maakt. Het is super goed gelukt dankzij deze fijne beschrijving! En lekkerrrrrrr...... morgen verras ik hier mijn familie mee. En ook voor mij was dit de eerste keer dat ik met een vanille stokje werkte! Fijne kerst, Petra

Laat een bericht achter

Fleur Vermeulen

Echt waanzinnig lekker! Aanrader!

Laat een bericht achter

Peggy

Gruwelijk lekker!!!!!

Laat een bericht achter

alda

90 gr suiker is veel te zoet, ik gebruikte 60 gr en dat is nog te zoet. Volgende keer misschien 30 gr proberen ?????

Laat een bericht achter

Ingeborg

Hmm, ziet er smakelijk uit. Ga het gebruiken voor een hogh tea op school. Ben beniewd

Laat een bericht achter

Kristian

Hallo, ik heb het net gemaakt maar ben de suiker vergeten, het mengsel proeft wel goed, kun je het ook zonder suiker eten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat jammer dat je de suiker bent vergeten. Ik heb er geen ervaring mee, maar zou het gewoon proberen :)

Chiara

Ik had een vraagje, tot hoe ver van te voren kun je dit recept maken? Ik wil het namelijk gebruiken als vulling voor een taart en ivm de al drukke kerstdagen hoopte ik dat dit al van te voor kon klaarmaken!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit kun je heel goed 's ochtends klaarmaken en 's avonds eten.

Rita

Ik ben nogal een zoetekauw, maar ik vond deze toch wel erg zoet. Ben benieuwd hoe hij is, als ik misschien de suiker achterwege laat...(of wat minder). Verder zag ie er heel goed/lekker uit....

Laat een bericht achter

Syl

Oh heerlijk

Laat een bericht achter

Priscilla

Wauw, dit ziet er heerlijk uit. Dit recept sla ik op, lekker!

Laat een bericht achter

Marja

Heeeeeerlijk! Witte chocolade is veruit mijn favoriet en dan nu een mousse daarvan! Je herbt me helemaal gelukkig gemaakt, Brenda! Bedankt voor je receptie en een fijne zondag nog. Groetjes. :-)

Laat een bericht achter

Joyce

het lijkt me echt heerlijk! Ga het zeker eens proberen!

Laat een bericht achter

heartshapedrosepetals

Ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Simone

Ik heb witte chocolade mousse wel eens gegeten in een restaurant maar nog nooit zelf gemaakt. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar de donkere variant...:) Maar ziet er wel heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op