Wortelmuffins – Carrot cake muffins
Bewaren
Vandaag staat er een oranje bakrecept op de planning. Alvast ter voorbereiding op Koningsdag. Want wat is er leuker dan (eventueel samen met de kids) de keuken in de duiken voor deze feestdag? Dit jaar gaan we voor hele lekkere wortelmuffins!
Zoals ieder jaar rond deze tijd is het tijd voor een Oranje baksel. We vieren Koningsdag dit jaar helaas nog niet zoals we gewend zijn. Maar genieten van oranje lekkernijen kunnen we wel! De Oranje Tompouce is wat mij betreft onovertroffen. Toch deel ik vandaag een ander lekkernij met jullie, wortelmuffins of carrot cake muffins.
Dit klinkt gezond. Ik geef toe dat er ook wel wortel in de muffin verwerkt zitten, maar echt gezond is het niet. Ik gebruik namelijk graag echte suiker om het lekker te maken 😉 Zet je schrap voor de aller lekkerste carrot cake muffins. Wortelmuffins dus.
Wortelmuffins – Carrot cake muffins
Yes, wortelmuffins! Dit is natuurlijk geïnspireerd op de carrot cake. In dit geval heb ik een mix gemaakt tussen carrot cake en mijn inmiddels beroemde blueberry muffins.
Het beslag maak je heel gemakkelijk door de ingrediënten kort door elkaar te roeren, mixen is niet nodig. Eventueel kun je ook noten toevoegen aan het beslag. Ga in dat geval voor 75 gram gehakte noten, bijvoorbeeld walnoten.
Carrot cake is niet compleet zonder roomkaas. In dit geval is de kerst op de taart, of de toef op de muffin van botercrème. Dit maakt de wortelmuffins nog lekkerder. En voor de kids ook leuk, want daardoor kun je de muffins versieren met sprinkels. En ieder cakeje (of muffin) is voor hen nog lekkerder als er sprinkels op zitten 😉
Ander lekkers voor Koningsdag
Vind je de wortelmuffins erg lekker, maar bewaar je ze liever voor een andere gelegenheid? Dan tip ik je graag deze lekkere Oranje lekkernijen:
Ingrediënten
Extra benodigd
- muffinstray
- Muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelmuffins – carrot cake muffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.Stap 2
Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder en koek- en speculaaskruiden door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de wortelreepjes er ook kort doorheen.
Stap 3
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslagStap 4
Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden in de oven.
Stap 5
Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.Stap 6
Optioneel: Spuit een toef slagroom of botercrème op de muffins en maak af met oranje sprinkels.Ingrediënten
Extra benodigd
- muffinstray
- Muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelmuffins – carrot cake muffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.Stap 2
Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder en koek- en speculaaskruiden door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloemmengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de wortelreepjes er ook kort doorheen.
Stap 3
Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslagStap 4
Bak de muffins ongeveer 20 - 25 minuten op 200 graden in de oven.
Stap 5
Laat de muffins hierna afkoelen op een rooster.Stap 6
Optioneel: Spuit een toef slagroom of botercrème op de muffins en maak af met oranje sprinkels.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.