Ga naar de inhoud

Wortelsoep met kokos

Ik ben gek op soep, ik lust er wel soep uhm pap van. Niet alleen in herfst of winter, ook nu het lente lijkt te worden maak je mij blij met een kommetje warme soep. Zeker als het soepje zelfgemaakt is én als het boordevol groente zit. Met deze wortelsoep met kokos zit dat wel goed,

Wortelsoep met kokos

wortelsoep met kokos txt

Ik ben gek op soep, ik lust er wel soep uhm pap van. Niet alleen in herfst of winter, ook nu het lente lijkt te worden maak je mij blij met een kommetje warme soep. Zeker als het soepje zelfgemaakt is én als het boordevol groente zit. Met deze wortelsoep met kokos zit dat wel goed, én daarnaast ziet het er ook nog fleurig uit. Dit heerlijke soepje heeft niets extra´s nodig, maar een beetje verse peterselie maakt het helemaal af. Natuurlijk is dit soepje lekker als voorgerecht maar ik eet deze soep liever bij de lunch. Iets kleins erbij en je bent klaar.

wortelsoep met kokos 03

Wortelsoep met kokos

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten kooktijd

Ingrediënten voor 4 tot 6 kommen soep

  • 4 grote winterpenen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 cm geraspte gember
  • 2 eetlepels citroensap
  • komijnpoeder
  • snuf peper

Bereiding

Snijd de ui fijn en bak dit in olijfolie glazig. Schraap de winterpenen en snijd ze in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe eerder de wortel gaar is). Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen, gember, knoflook, peper en een beetje komijnpoeder bij de uien en bak dit even mee. Voeg hierna de groentebouillon toe en laat de wortels hier een kwartiertje in pruttelen. Voeg de kokosmelk en citroensap toe en verwarm die even mee. Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vind, voeg dan een beetje water toe zodat het vloeibaarder wordt.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

8 reacties

Monika

Wat een topper. Overheerlijke soep heb ik gemaakt met jouw recept!

Laat een bericht achter

Eleonora

Dit moest ik ook een keer proberen. Heerlijk. Nu weet ik ook wat er meer in mag. Volgende keer proberen.

Laat een bericht achter

Sakina

Ik heb vandaag dit recept voor wortelsoep gebruikt en het was echt superlekker! Bedankt voor het delen.

Laat een bericht achter

S.

Wat is deze soep heerlijk! Ik had hem iets te pittig en heb er toen wat vloeibare honing in gedaan. Voor herhaling vatbaar!!!

Laat een bericht achter

Flavia

Fantastisch lekker ?!

Laat een bericht achter

Maxime

Lekker recept! Is dit genoeg voor een stevig hoofdgerecht?

Laat een bericht achter

Annette

Heerlijke soep! Voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Lisa

Wortelsoep heb ik nog nooit gegeten, het lijkt me wel apart met de kokos erbij. Ik ga het eens proberen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op