Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Zalm met mosterdsaus en dille

Een pareltje, dat is dit receptje. Het is super simpel om te maken en zo lekker…! Gebakken zalm met mosterdsaus en dille. We eten thuis regelmatig vis. Meestal gaan we voor gebakken zalm, kabeljauw of vissticks (die laatste zijn voor mij echt een guilty pleasure, liefst met mayonaise en ketchup,...
20 minuten Voorbereidingstijd

Zalm met mosterdsaus en dille

Een pareltje, dat is dit receptje. Het is super simpel om te maken en zo lekker…! Gebakken zalm met mosterdsaus en dille.

We eten thuis regelmatig vis. Meestal gaan we voor gebakken zalm, kabeljauw of vissticks (die laatste zijn voor mij echt een guilty pleasure, liefst met mayonaise en ketchup, door elkaar geroerd). Deze keer wilde ik zalm eten, maar niet weer saai met zout, peper en citroensap. Ik ging aan de slag met een mosterdsausje. En dat was een schot in de roos. Een heel lekker, snel receptje met zalm.

Zalm met mosterdsaus en dille

Zalm met mosterdsaus en dille

De saus van mosterd met slagroom, kippenbouillon en knoflook is simpel. Nadat dit verwarmd is en licht begint te binden, roer je de gehakte dille erdoor. Verwarm de zalm nog even mee en je kunt aan tafel.

Lekker met aardappeltjes en groente naar keuze. Dit recept was bedoeld als makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar de saus is zo lekker op smaak, dat hij zeker niet misstaat bij een uitgebreid etentje.

Ben je op zoek naar meer recepten met vis? Neem eens een kijkje op deze pagina met visrecepten.

Zalm met mosterdsaus en dille

Extra benodigd:

Zalm met mosterdsaus en dille

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid op medium vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 minuten.
2
Stap 2
Haal de zalm uit de pan en leg de filets even apart.
3
Stap 3
Doe de knoflook in de koekenpan en bak dit even mee. Doe hierna de kippenbouillon erbij en verwarm even mee.
4
Stap 4
Roer de maïzena door de slagroom. Roer hierna de mosterd en honing erdoor. Doe het slagroommengsel bij de kippenbouillon en verwarm 2 minuten mee. Roer hierna de dille door de saus.
5
Stap 5
Doe de gebakken zalm weer bij de pan en verwarm deze nog even mee. Lepel de saus erover en bestrooi met een beetje extra dille. Serveer de zalm met mosterdsaus en dille hierna meteen.
6
Stap 6
Lekker met (gebakken)aardappeltjes en broccoli of groenten naar keuze.
Bekijk ook andere recepten
Spinaziesalade met zoete aardappel
Prei-doperwtensoep met makreeltopping
Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing
Caprese quiche

19 reacties

Nancy
4/5 sterren

Heerlijk recept. We hebben gesmuld.

Laat een bericht achter

Nancy

Heerlijk recept. We hebben ervan gesmuld.

Laat een bericht achter

Magda

Heel lekker en poepsimpel bedankt,gaan we nog dikwijls maken,

Laat een bericht achter

nicole
5/5 sterren

Super recept, elke keer dat ik het maak smullen we er met volle teugen van. Het is een echt restaurantwaardig recept! Gewoonweg TOP

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super om te horen Nicole

Rita
1/5 sterren

Zal ik vanavond eens proberen ziet er heel lekker uit ben heel benieuwd .

Laat een bericht achter

Teun

Een super lekker recept, die gaat bij de favorieten.

Laat een bericht achter

Vicky

Klinkt goed ik ga ga t recept dadelijk maken...heel benieuwd!!

Laat een bericht achter

Will

Moet de slagroom eerst lobbig geklopt worden of zo helemaal vloeibaar uit het pak bij de maizena?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Will, de slagroom hoef je niet te kloppen. Deze gaat er vloeibaar bij.

Bep

Het was heerlijk. Ik heb de saus idd al van te voren gemaakt en voor 4 personen wat meer room toegevoegd en ook wat meer maizena. Moet nu het recept door sturen naar mijn vriendin, ze vond het ook erg lekker. Bedankt

Laat een bericht achter

rijksen50

Kan ik de saus ‘ s ochtends maken en de vis er vlak voor het eten bakken en er bij doen. Dan is de saus vast klaar nl .

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi, dit kan. Het kan wel zo zijn dat je in de middag nog iets extra vocht moet toevoegen omdat de saus dan wat dikker is geworden. Voeg dan bij een beetje water toe bijvoorbeeld.

Eugenie

Brenda wat hebben wij gesmuld! Wat een smaak!

Laat een bericht achter

Hoylaerts magda

Was zeer lekker,gemakkelijk, en wat een smaak

Brenda Kookt

Wat super om te horen!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op