Zalmspiesen met courgette
Bewaren
Het is inmiddels officieel lente. Tijd voor wat kleur in de recepten! Wat meer licht, en lekkere frisse smaken. Vandaag delen we daarom een heerlijk zonnig gerecht met je. Namelijk een complete maaltijd van zalmspiesen met courgette met daarbij aardappel-groentesalade en pestodressing.
Lekker om op de barbecue te bereiden, maar ook op het fornuis. Dit maaltje kan dus op een warme zomerdag, maar ook nu als je binnen eet en het eten gewoon op het fornuis bereid. Kortom, deze maaltijd met zalmspiesen en courgette kan tot na de zomer nog.
Zalmspiesen met courgette, aardappel-groentesalade en pestodressing
Het is lente! Ik zou zeggen, kom maar op me de barbecuerecepten en -maaltijden. Het is hier nu natuurlijk nog een beetje te vroeg voor nu, maar dit recept kun je zowel makkelijk op de barbecue als gewoon op het fornuis maken. Zo kun je de zomer alvast een beetje voorproeven.
Zalmspiesen met courgette, aardappel-groentesalade en pestdressing. Een mond vol, maar wel een hele lekkere. Ik had hier instant trek in en besloot het meteen op de foto te zetten.
De maaltijd ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het niet hoor. De zalm marineer je in een combinatie van honing, balsamico en olie en rijg je na het marineren aan een spies samen met courgette blokjes.
Je maakt daarbij een heerlijke dressing van ingrediënten waar je normaal (bijna allemaal) een pesto van zou maken, maar nu maak je er met wat toevoegingen een heerlijke dressing van.
Aardappelschijfjes bakken we krokant in de pan. Hier maken we samen met tomaatjes en tuinerwten een frisse aardappel-groentesalade van.
De gemarineerde zalmspiesen met courgette bakken we rondom aan in een koekenpan.
En dan is het een kwestie van samenvoegen van alle componenten. De zalmspiesen met courgette, aardappel-groentesalade met tomaat en tuinerwten en de heerlijke pesto-dressing die we erover heen besprenkelen. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
Voor de dressing
Voor de zalmspiesen
Voor de salade
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmspiesen met courgette
Stap 1
Laat de satéprikkers of (houten) spiesen weken in een kom met water. Zo verbranden ze niet in de pan.Stap 2
Start met het snijden van de zalm. Snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de courgette in ongeveer even grote stukken.Stap 3
Meng in een grote kom de olijfolie met de balsamicoazijn of -crema, honing en peper en zout. Meng hier de stukken zalm en courgette doorheen en zet de kom in de koelkast. Laat zo lang mogelijk marineren.Stap 4
Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie extra vierge, citroensap, honing en peper en zout in een hoge kom en mix dit met een staafmixer tot een geheel. Voeg water toe totdat je tevreden bent over de dikte van de dressing. Maak ‘m niet te dun.Stap 5
Bak de aardappelschijfjes in een koekenpan bruin en gaar. Halveer de cherrytomaten en laat de tuinerwten weken in kokend water totdat ze ontdooid zijn. Giet ze dan af.Stap 6
Verwarm een koekenpan of grill op middelhoog vuur.Stap 7
Rijg de zalm- en courgettestukken om en om aan een satéprikker, ongeveer 4 of 5 stukken per spies. Grill of bak de spiesen dan enkele minuten in de pan totdat de zalm goudbruin is aan de buitenkant. Kies voor de binnenkant zelf hoe gaar je die wil hebben.Stap 8
Meng de aardappelschijfjes met de cherrytomaten en tuinerwten in een kom of grote schaal met 1 eetlepel van de dressing. Garneer eventueel met basilicum.Stap 9
Serveer de salade met de spiesen en serveer de rest van de dressing erbij.Ingrediënten
Voor de dressing
Voor de zalmspiesen
Voor de salade
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmspiesen met courgette
Stap 1
Laat de satéprikkers of (houten) spiesen weken in een kom met water. Zo verbranden ze niet in de pan.Stap 2
Start met het snijden van de zalm. Snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de courgette in ongeveer even grote stukken.Stap 3
Meng in een grote kom de olijfolie met de balsamicoazijn of -crema, honing en peper en zout. Meng hier de stukken zalm en courgette doorheen en zet de kom in de koelkast. Laat zo lang mogelijk marineren.Stap 4
Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie extra vierge, citroensap, honing en peper en zout in een hoge kom en mix dit met een staafmixer tot een geheel. Voeg water toe totdat je tevreden bent over de dikte van de dressing. Maak ‘m niet te dun.Stap 5
Bak de aardappelschijfjes in een koekenpan bruin en gaar. Halveer de cherrytomaten en laat de tuinerwten weken in kokend water totdat ze ontdooid zijn. Giet ze dan af.Stap 6
Verwarm een koekenpan of grill op middelhoog vuur.Stap 7
Rijg de zalm- en courgettestukken om en om aan een satéprikker, ongeveer 4 of 5 stukken per spies. Grill of bak de spiesen dan enkele minuten in de pan totdat de zalm goudbruin is aan de buitenkant. Kies voor de binnenkant zelf hoe gaar je die wil hebben.Stap 8
Meng de aardappelschijfjes met de cherrytomaten en tuinerwten in een kom of grote schaal met 1 eetlepel van de dressing. Garneer eventueel met basilicum.Stap 9
Serveer de salade met de spiesen en serveer de rest van de dressing erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.