Ga naar de inhoud

Zeebaars met cranberry

Yes het is vrijdag, visdag! Vandaag een lekker kerstig visje: zeebaars met cranberry on top. Heel eerlijk: met kerst eet ik meestal vlees als hoofdgerecht. Als voorgerecht of amuse serveer ik vaker vis (zoals dit jaar de pastinaakcrème met coquille) maar bij het hoofdgerecht houd ik het vaak op vlees....
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Maal de cranberry's fijn met een keukenmachine of blender. Rits de blaadjes van de tijm.
2
Stap 2
Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
4
Stap 4
Hak de cranberry's in een keukenmachine of blender fijn.
5
Stap 5
Verwarm dit in een pannetje samen met de tijm, honing en mandarijnsrasp. Roer dit goed door elkaar.
6
Stap 6
Leg de zeebaars met de huid op de snijplank en bestrooi met zout en peper. Smeer dit in met het cranberrymengsel.
7
Stap 7
Bak de zeebaars 5 minuten op de huid. Plaats de pan hierna in de oven en verwarm het nog 5 minuten tot de zeebaars mooi gaar is.
8
Stap 8
Garneer de zeebaars met cranberry voor het serveren met verse peterselie.

Zeebaars met cranberry

kerst-vis-met-cranberryYes het is vrijdag, visdag! Vandaag een lekker kerstig visje: zeebaars met cranberry on top.

Heel eerlijk: met kerst eet ik meestal vlees als hoofdgerecht. Als voorgerecht of amuse serveer ik vaker vis (zoals dit jaar de pastinaakcrème met coquille) maar bij het hoofdgerecht houd ik het vaak op vlees. En dat is voornamelijk omdat de meeste tafelgenoten dat lekker(der) vinden.

Natuurljk zijn er ook genoeg lekkere vis-recepten die je kunt serveren met de kerstdagen. Daarom deel ik bij deze een lekker kerstig visrecept. Ik ben gegaan voor zeebaars omdat dit een lekkere witvis is die tijdens het bakken op de huid goed in model blijft. Zo hoef je niet bang te zijn dat je stukjes vis serveert, in plaats van een visfilet.

De smaken van het cranberrymengsel (met honing, tijm en mandarijn) wordt subtiel opgenomen door de vis. In dit geval bak ik de zeebaars dit geval alleen op de huid, zodat de cranberry laag mooi blijft zitten.

Zeebaars met cranberry

Zeebaars met cranberry

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

1 reactie

Demi | StudioKOOK

Wat een bijzondere combinatie. Heel benieuwd hoe het smaakt!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op