Ga naar de inhoud

Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Zoeteaardappel wortelsoep met kaascroutons. Een heerlijke soep met komijn. Supermakkelijk om te maken en dankzij de simpel te maken kaascroutons toch nét iets bijzonderder. 

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Tijd voor een kom soep, oranjesoep deze keer. Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons. Een bijzonder lekkere soep die niet zo standaard is als een tomatensoep. Erg lekker om hier eens af te wisselen. Zet jij de pan op tafel?

Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Heel eerlijk, ik kan niet genoeg soeprecepten hebben. Ik ben gek op soep! Niet alleen omdat je soep heel makkelijk in elkaar zet, maar ook omdat je er makkelijk restjes mee op kunt maken en een heerlijk warme soep zowel als lunch als avondeten kan. Superveelzijdig! En dus vond ik het tijd om een soep aan mijn soepreportoire toe te voegen.

Deze soep van geroosterde zoete aardappels en wortels is supermakkelijk om te maken en dankzij de simpel te maken kaascroutons toch nét iets bijzonderder. Ik zet ‘m hier heel graag op tafel en hoop dat het ook jouw nieuwe favoriete soep wordt!

Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Vooral in het weekend staat er bij ons thuis standaard een pan soep op het fornuis. Lekker als warm tussendoortje of makkelijke maaltijd met een broodje erbij. Deze keer gaan we niet voor tomatensoep, pompoensoep of groentesoep (onze favorieten) maar een nieuwe variant: zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons. Wordt dit ook jouw nieuwe favoriet?

Deze soep is extra lekker doordat de zoete aardappel en de wortels samen met komijnpoeder en uienpoeder  worden geroosterd in de oven. De geroosterde groenten doen we samen met bouillon in de pan en dit pureren we. Bij de soep serveren we zelfgemaakte kaascroutons.

Zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoeteaardappel wortelsoep met komijn en kaascroutons

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd ook de wortels in blokjes.
3
Stap 3
Meng 3 eetlepels olijfolie met het komijnpoeder en het uienpoeder. Breng op smaak met peper en zout en meng de olie vervolgens op de bakplaat met de groenten. Rooster de groenten dan 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Stap 4
Snijd de ciabatta in croutons en meng met de resterende olijfolie en de geraspte kaas.
5
Stap 5
Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een pan. Giet eventuele baksappen ook in de pan. Voeg dan 600 ml groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat kort doorkoken en pureer de soep vervolgens. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra groentebouillon toe en pureer nog wat extra. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
6
Stap 6
Leg de croutons in de oven en bak ze 5 – 10 minuten totdat het brood gaar en bruin is.
7
Stap 7
Serveer de zoeteaardappel-wortelsoep met de kaascroutons en garneer de soep met de verse peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op