Ga naar de inhoud

Zomerpasta met ricotta en mais

Snelle pastarecepten heb je nooit te veel, dus daarom heb ik vandaag weer een snel en makkelijk pastarecept voor jullie! Zomerpasta met ricotta en mais. Deze keer een echte, lichte zomervariant, met courgette, mais, basilicum en ricotta. Binnen 20 minuten staat ‘ie op tafel en dankzij de zachte smaken is...
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en bewaar een klein beetje kookvocht.
2
Stap 2
Snijd de courgette in kleine blokjes, ongeveer even groot als de maiskorrels. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd 2/3 van de basilicum, inclusief takjes, in kleine stukjes.
3
Stap 3
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Pers of snijd de knoflook klein en voeg toe aan de pan. Bak kort door. Voeg dan de mais en de courgetteblokjes toe en bak 2-3 minuten. Roer de kleingesneden basilicum erdoorheen en haal de pan dan van het vuur.
4
Stap 4
Roer de ricotta en de crème fraîche door de groenten en roer er vervolgens de pasta doorheen. Breng op smaak met zout en flink wat peper.
5
Stap 5

Serveer de zomerpasta meteen met de overige basilicum en het citroenrasp.

Zomerpasta met ricotta en mais

Snelle pastarecepten heb je nooit te veel, dus daarom heb ik vandaag weer een snel en makkelijk pastarecept voor jullie! Zomerpasta met ricotta en mais.

Deze keer een echte, lichte zomervariant, met courgette, mais, basilicum en ricotta. Binnen 20 minuten staat ‘ie op tafel en dankzij de zachte smaken is dit een pastarecept dat waarschijnlijk bij iedereen in de smaak zal vallen!

Lentepasta met ricotta en mais

Zomerpasta met ricotta en mais

Ik probeer de laatste tijd meer pastarecepten te bedenken zonder tomatensaus, ik merkte dat ik met pasta vaak naar de rode van tomaten gemaakte sauzen greep. En dat hoeft uiteraard niet! Je kunt ook heel veel sauzen maken van andere ingrediënten, zoals hier van ricotta of crème fraîche. Maar ook bijvoorbeeld van groenten en room. Probeer maar eens!

Tip: deze zomerpasta met ricotta en mais is een volwaardige maaltijd, maar doet het ook goed bij de barbecue.

–> Bekijk hier meer lekkere pastarecepten.

 

 

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op