Ga naar de inhoud

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Lasagne zwaar en een echt wintergerecht? Echt niet! Lasagne is ontzettend geschikt om lekker mee te variëren. Zo hoef je de saus niet uren te laten pruttelen, maar kun je ook een lichtere en snelle versie maken. Wat dacht je van deze zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika? Zomerse...
10 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Lasagne zwaar en een echt wintergerecht? Echt niet! Lasagne is ontzettend geschikt om lekker mee te variëren. Zo hoef je de saus niet uren te laten pruttelen, maar kun je ook een lichtere en snelle versie maken. Wat dacht je van deze zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika?

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Door Joor – Lasagne is echt een van de makkelijkste gerechten om te maken. Zeker als je zoals hier verse lasagnebladen gebruikt en een snelle saus maakt van gegrilde paprika, pesto en ricotta.

Ricotta vind ik echt een zomers ingrediënt. Vraag me niet waarom, wellicht is het omdat het net wat frisser en lichter is dan mascarpone of omdat het me aan zomervakanties in Italië doet denken. In ieder geval komt dit ingrediënt in de lente en zomer vaak bij mij op tafel. Vandaag is het de ster van de show in deze zomerse lasagne.

Het resultaat is superlekker en heel fijn op een wat warmere lente- of zomeravond. Probeer maar!

–> Wil je liever een traditionele lasagne waarbij de tomatensaus lang moet pruttelen? Dan tippen we je dit recept voor Lasagne al forno.

Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Doe de gegrilde paprika’s inclusief 4 eetlepels van het sap uit de potten in de keukenmachine. Voeg de pesto toe en ¾ van de ricotta. Roer dit door tot je een soort grove pesto hebt.
3
Stap 3
Snijd de courgettes in plakjes.
4
Stap 4
Giet ¼ van de paprikasaus in de ovenschaal. Verdeel dan ¼ van de lasagnebladen erover. Dan 1/3 van de courgetteplakjes. Verdeel daarover weer ¼ van de saus, ¼ van de lasagnebladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Dan weer ¼ van de saus, ¼ van de bladen en 1/3 van de courgetteplakjes. Eindig met het laatste kwart van de lasagnebladen en het laatste kwart van de saus.
5
Stap 5
Verdeel als laatste de rest van de ricotta over de laatste laag saus en mix dat een klein beetje met elkaar. Zet de schaal dan in de oven en bak in 20-25 minuten gaar.
6
Stap 6
Verdeel voor het serveren de pijnboompitjes over de zomerse lasagne.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

10 reacties

Nikki

Staat in de oven en ruikt al super lekker! Ben benieuwd!

Laat een bericht achter

edith

Wij eten het vanaovnd voor de tweede keer. Echt heel lekker en niet veel werk. Super recept.

Laat een bericht achter

Bregje

Wat is de inhoud van de potten gegrilde paprika waar je mee rekent?

Janelle

Zou dit recept ook lekker zijn met pompoen lasagnebladen? Heeft iemand dat al eens uitgeprobeerd?

Laat een bericht achter

Renate

Daarstraks gemaakt met mascarpone ipv ricotta. Was erg lekker, voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Jana

Dit is geen probleem? Ik heb nog veel mascarpone staan en vroeg me idd af of het er lekker mee zou zijn.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op