Zomerse salade met avocadodressing

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inZomerse salade met avocadodressing
Bewaren
Salades, daar kunnen we niet genoeg recepten van hebben toch? Zelf moet ik bekennen dat ik in de haast zeer regelmatig dezelfde salade op tafel zet. Hierin wil ik wat meer variëren, dus jullie kunnen de komende maanden verschillende frisse salades met een twist verwachten hier op de blog. Joor heeft deze lekkere zomerse salade met avocadodressing alvast voor ons gemaakt.
Bij het zien van de plaatjes loopt het water me in de mond. Ik sluit niet uit dat deze salade zeer binnenkort ook op mijn bordje belandt 🙂
Ik weet dat veel mensen me voor gek zullen verklaren, maar ik ben niet zo gek op warmte. Zeker niet op de klamme warmte die we in Nederland vaak hebben. Sterker nog, ik heb liever 35 graden in Italië of Zuid-Afrika, dan 30 graden in Nederland. Al dat klamme gedoe. Maar gelukkig zitten er ook heel veel voordelen aan de zomer: je eet lekker buiten – ook ’s avonds – en je kunt iedere dag heerlijke zomersalades op tafel zetten zonder dat je gek wordt aangekeken.
Het liefst eet ik in de zomer iedere avond een andere zomerse salade. Ik heb er dan ook al heel wat ‘versleten’. Dit is de variant die ik de laatste keer maakte toen ik zin had in een kleurrijke, anders-dan-anderssalade. Het werd een soort Mexico-meets-zomersalade.
Zomerse salade met avocadodressing
Dankzij de zoete mango, de knapperige rode paprika en de romige dressing van avocado heeft deze salade voor ieder wat wils. En heb je geen zin in salade? Rooster dan alleen de pittige kikkererwten en eet ze als snack bij de borrel. Superlekker!
Ingrediënten
Extra benodigd: keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zomerse salade met avocadodressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Mix in de tussentijd de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten met de eetlepel normale olijfolie, het knoflookpoeder en de chilipoeder. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.Stap 3
Snijd terwijl je wacht de mango, de rode paprika en de komkommer in ongeveer gelijke stukken. Doe ze in een saladekom. Snijd de munt ook grof en verdeel deze door de groente-fruitmix.Stap 4
Maak als laatste de dressing door de avocado samen met de extra vierge olijfolie en het citroensap te mixen in de keukenmachine (of blender, of staafmixer). Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je dressing te lobbig/dik is. Let op: maak de dressing ook niet te vloeibaar, dan smaakt de dressing niet meer naar avocado. Breng op ‘m op smaak met peper en zout.Stap 5
Serveer de kikkererwten en avocadodressing los bij de fruit-groentemix of mix alles lekker door elkaar. Eventueel kun je er nog wat tacochips bij serveren voor een extra Mexicaanse touch.Ingrediënten
Extra benodigd: keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zomerse salade met avocadodressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Mix in de tussentijd de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten met de eetlepel normale olijfolie, het knoflookpoeder en de chilipoeder. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.Stap 3
Snijd terwijl je wacht de mango, de rode paprika en de komkommer in ongeveer gelijke stukken. Doe ze in een saladekom. Snijd de munt ook grof en verdeel deze door de groente-fruitmix.Stap 4
Maak als laatste de dressing door de avocado samen met de extra vierge olijfolie en het citroensap te mixen in de keukenmachine (of blender, of staafmixer). Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je dressing te lobbig/dik is. Let op: maak de dressing ook niet te vloeibaar, dan smaakt de dressing niet meer naar avocado. Breng op ‘m op smaak met peper en zout.Stap 5
Serveer de kikkererwten en avocadodressing los bij de fruit-groentemix of mix alles lekker door elkaar. Eventueel kun je er nog wat tacochips bij serveren voor een extra Mexicaanse touch.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in5 reacties
Hennie
Héérlijk. Vorige week gemaakt en ja hoor voor herhaling vatbaar. Vandaag staat hij weer op tafel.
Brenda Hoff
Wat super leuk om te horen dat jullie zo van dit recept genieten Hennie
Klazien
Hoeveel gram zit er in een groot blik kikkererwten?
Tessa
Dit recept is erg lekker! Favoriet van ons!
Brenda Kookt
Een groot blik kikkererwten is 400 gram