Ham-Monchou Hapjes
Bewaren
De kerstdagen zijn voorbij, maar het volgende feestje staat alweer voor de deur. Oud & Nieuw! Weer een mooie gelegenheid voor een feestje met familie of vrienden.
Voor dit feestje geef ik je het recept van een lekker hapje: ham-monchou rolletjes.
Mijn moeder maakt dit hapje al jaren, en ook ik heb hem inmiddels meerdere keren gemaakt. Ik geloof dat die van mij inmiddels anders smaken dan die van mijn moeder, ze vroeg de vorige keer namelijk naar mijn recept omdat ze zo lekker waren 😉
Deze Ham-Monchou hapjes zijn altijd een succes. Meerdere mensen hebben gevraagd naar het recept. Ziehier: het recept van de lekkere ham-monchou rolletjes.
Het is handig om grote plakken ham te gebruiken, hierdoor kun je mooie lange rolletjes maken.
In de ham rol je een mengsel van monchou, verse (of gedroogde) kruiden, hamblokjes, kerrie, peper en zout.
Ik serveer dit hapje meestal op een kaasvlinder. Dit geeft extra smaak.
Natuurlijk kun je het ook op een ander toastje of een stokbroodje serveren.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ham-monchou hapjes
Stap 1
Haal de monchou ongeveer een uurtje van te voren uit de koelkast zodat het zachter wordt.Stap 2
Hak (of knip) de bieslook en peterselie fijn. Meng de bieslook, peterselie, kerrie, peper en zout met de monchou (dit kun je gemakkelijk prakken met een vork).Stap 3
Hou drie plakken ham apart. De overige ham snijd je in kleine blokjes. Meng de blokjes ham door het monchoumengsel.
Stap 4
Leg een plak ham voor je neer. Verdeel hier in de lengte een reep van het monchoumengsel over.
Stap 5
Rol de ham dicht zodat er een rolletje met monchou ontstaat.Stap 6
Doe dit ook met de andere plakken ham, tot de ham of het monchoumengsel op is. Dit is afhankelijk van de grootte van de plakken ham en de dikte van je rolletjes.Stap 7
Laat de hamrolletjes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.Stap 8
Snijd de rolletjes in plakjes, serveer het op een kaasvlinder of toastje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ham-monchou hapjes
Stap 1
Haal de monchou ongeveer een uurtje van te voren uit de koelkast zodat het zachter wordt.Stap 2
Hak (of knip) de bieslook en peterselie fijn. Meng de bieslook, peterselie, kerrie, peper en zout met de monchou (dit kun je gemakkelijk prakken met een vork).Stap 3
Hou drie plakken ham apart. De overige ham snijd je in kleine blokjes. Meng de blokjes ham door het monchoumengsel.
Stap 4
Leg een plak ham voor je neer. Verdeel hier in de lengte een reep van het monchoumengsel over.
Stap 5
Rol de ham dicht zodat er een rolletje met monchou ontstaat.Stap 6
Doe dit ook met de andere plakken ham, tot de ham of het monchoumengsel op is. Dit is afhankelijk van de grootte van de plakken ham en de dikte van je rolletjes.Stap 7
Laat de hamrolletjes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.Stap 8
Snijd de rolletjes in plakjes, serveer het op een kaasvlinder of toastje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Marga
Klinkt goed Brenda! Komende oud en nieuw werk ik 's nachts, samen met negen collega's. Ik ga ze maken, op kaasvlinders. Hoeveel hapjes haal ik ongeveer uit het recept met de aangegeven hoeveelheden ingrediënten?
Brenda Kookt
Wat leuk dat je ze gaat maken voor de collega's Marga, zo maken jullie er ook een beetje een feestje van :) Hiervan kun je ongeveer 25 - 30 hapjes maken. Fijne avond alvast!
silvia
Afgelopen weekend heb ik deze hapjes geprobeerd. Ze waren in een mum klaar en smaakten heerlijk! Leuk idee ook om ze op een kaasvlinder te serveren. Dit wordt een blijvertje!
Brenda Kookt
Wat goed om te horen!
Pien
Wat een leuk hapje! Ik ga hem maken morgen! :) Fijne jaarwisseling!
Inge
Ook erg lekker met paprika en augurk erin!!
Brenda
Tnx voor de tip Inge! :-)