Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Luie Pasta Pesto Salade

 

Tijd voor een lekker makkelijk recept: Luie Pasta Pesto Salade. Een topper van een pastasalade.

Dit gerecht is zo gemaakt, voedzaam, bevat weinig ingrediënten (of zoveel als je zelf wilt) en veroorzaakt weinig rommel en afwas. Voor deze pasta pesto salade heb ik ingrediënten gebruikt die in huis waren. Ik heb geen extra boodschappen hoeven doen.

Ik eet het liefst aan tafel. Maar als ik alleen ben en deze pastasalade eet zit ik het liefst lekker op de bank te zappen.. (en geloof me, dat kan ik heel goed!)

 

Luie pasta pesto salade

+ 15 minuten
1 persoon

Ingrediënten

  • 90 gram pasta
  • 2 eetlepels pesto
  • 1/3 komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • rucola

Bereiding

  • Kook de pasta gaar.
  • Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij het in halve halve maantjes.
  • Halveer de Cherry tomaatjes.
  • Meng in een kom twee lepels pesto en een lepel geitenkaas door de pasta.
  • Laat de pasta iets afkoelen.
  • Voeg de komkommer, cherry tomaatjes, pijnboompitjes en rucola toe.
  • Meng hier als laatste nog een lepel geitenkaas door.
  • Ik eet de pasta uit de kom waarin ik alles heb gemengd, lekker makkelijk en scheelt afwas.

Tip:

Ook lekker met..
zongedroogde tomaat of gewone tomaat / stukjes rauwe paprika / gerookte kip / hamblokjes / Parmezaanse kaas.

Bijgerecht, Salade
Bijgerecht, Salade

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Elien 22 maart 2013 om 17:48

    Heerlijk! Ik verving de komkommer door appel :)!

  2. Rianne 27 april 2014 om 18:18

    Na een bbq op Koningsdag, vormde dit recept de inspiratie voor een vegetarische zondag. Heerlijk simpele salade. Heb hem, voor de vitamientjes, gemaakt met meer komkommer en minder pasta. En op verzoek is de geitenkaas vervangen door mozzerella. Iets minder spannend, maar ook altijd lekker. Ook vond ik in de koelkast nog 2 verdwaalde lente-uitjes. Past er ook prima bij.

    Bedankt voor de inspiratie!

    1. Brenda Kookt 27 april 2014 om 20:42

      Heerlijk! Bijna alles kan bij deze salade :) Vanavond nog even relaxen, kunnen we er morgen weer tegenaan!

  3. Brenda Garrits 9 mei 2016 om 10:41

    Welke kleur pesto moet er in? hij ziet er verrukkelijk uit.

  4. Anita 13 september 2018 om 17:06

    Heerlijk! Ga deze morgen maken voor de bbq…welke pesto heb je gebruikt?

  5. Suzanne 25 augustus 2019 om 18:08

    Ik heb ervan genoten! Met zelf gemaakte groene pesto, bleekselderij en een perzik in stukjes. Heerlijk met het warme weer, en de rest morgen mee naar het werk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept