Luie Pasta Pesto Salade

 

Tijd voor een lekker makkelijk recept: Luie Pasta Pesto Salade. Een topper an een pastasalade.

Dit gerecht is zo gemaakt, voedzaam, bevat weinig ingrediënten (of zoveel als je zelf wilt) en veroorzaakt weinig rommel en afwas. Voor deze pasta pesto salade heb ik ingrediënten gebruikt die in huis waren. Ik heb geen extra boodschappen hoeven doen.

Ik eet het liefst aan tafel. Maar als ik alleen ben en deze pastasalade eet zit ik het liefst lekker op de bank te zappen.. (en geloof me, dat kan ik heel goed!)

Pasta Pesto Salade

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 90 gram pasta
  • 2 eetlepels pesto
  • 1/3 komkommer
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 2 lepels zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • rucola

Bereiding

Kook de pasta gaar.  Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij het in halve halve maantjes. Halveer de Cherry tomaatjes.

Meng in een kom twee lepels pesto en een lepel geitenkaas door de pasta. Laat de pasta iets afkoelen. Voeg de komkommer, Cherry tomaatjes, pijnboompitjes en rucola toe. Meng hier als laatste nog een lepel geitenkaas door.

Ik eet de pasta uit de kom waarin ik alles heb gemengd, lekker makkelijk en scheelt afwas.

Tips: Ook lekker met..

  • ..zongedroogde tomaat of gewone tomaat
  • ..stukjes rauwe paprika
  • ..gerookte kip
  • ..hamblokjes
  • ..Parmezaanse kaas

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
19 comments
  1. Hallo Brenda,
    Wat hebben we gesmuld van de heerlijke salade! Een echte aanrader,
    Robert en Mandy waren te eten en vonden het ook heerlijk.
    Groetjes Gerie

  2. Na een bbq op Koningsdag, vormde dit recept de inspiratie voor een vegetarische zondag. Heerlijk simpele salade. Heb hem, voor de vitamientjes, gemaakt met meer komkommer en minder pasta. En op verzoek is de geitenkaas vervangen door mozzerella. Iets minder spannend, maar ook altijd lekker. Ook vond ik in de koelkast nog 2 verdwaalde lente-uitjes. Past er ook prima bij.

    Bedankt voor de inspiratie!

  3. Ik heb ervan genoten! Met zelf gemaakte groene pesto, bleekselderij en een perzik in stukjes. Heerlijk met het warme weer, en de rest morgen mee naar het werk!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk