Tijd voor een lekker makkelijk recept: Luie Pasta Pesto Salade. Een topper an een pastasalade.
Dit gerecht is zo gemaakt, voedzaam, bevat weinig ingrediënten (of zoveel als je zelf wilt) en veroorzaakt weinig rommel en afwas. Voor deze pasta pesto salade heb ik ingrediënten gebruikt die in huis waren. Ik heb geen extra boodschappen hoeven doen.
Ik eet het liefst aan tafel. Maar als ik alleen ben en deze pastasalade eet zit ik het liefst lekker op de bank te zappen.. (en geloof me, dat kan ik heel goed!)
Pasta Pesto Salade
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 90 gram pasta
- 2 eetlepels pesto
- 1/3 komkommer
- 10 Cherry tomaatjes
- 2 lepels zachte geitenkaas
- pijnboompitjes
- rucola
Bereiding
Kook de pasta gaar. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij het in halve halve maantjes. Halveer de Cherry tomaatjes.
Meng in een kom twee lepels pesto en een lepel geitenkaas door de pasta. Laat de pasta iets afkoelen. Voeg de komkommer, Cherry tomaatjes, pijnboompitjes en rucola toe. Meng hier als laatste nog een lepel geitenkaas door.
Ik eet de pasta uit de kom waarin ik alles heb gemengd, lekker makkelijk en scheelt afwas.
Tips: Ook lekker met..
- ..zongedroogde tomaat of gewone tomaat
- ..stukjes rauwe paprika
- ..gerookte kip
- ..hamblokjes
- ..Parmezaanse kaas