Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Lente stamppot met rucola

Stamppotjes zijn lekker “Hollands”, en lekker “lekker”! Niet alleen in de winter, maar ook in de lente. Wat dacht je van een lente stamppot met rucola? 

Zuurkoolovenschotel, boerenkool met worst, andijviestamp en hutspot zijn heerlijke winterkorst. (ik hou ervan!) De winter is voorbij, en dus zijn de stamppotjes voorbij.. dacht ik en dacht jij misschien ook?
 
Maar je kunt ook nu nog genieten van een lekker stamppotje.Dit rucola stamppotje smaakt heerlijk in de lente!

Hoe het zo kwam? Ik had een halve zak rucola over en had geen zin in een (pasta)salade, dus ontstond dit stamppotje met rucola. Ik heb ingrediënten gebruikt die ik zelf lekker vind, én in huis had! 

Het pakte goed uit, dit stamppotje is zeker voor herhaling vatbaar! En daarom deel ik hem met jullie!

 

Lente stamppot met rucola

Ingrediënten voor 1 persoon

  • rucola
  • aardappelen
  • spekjes
  • semi-zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • teentje knoflook
  • 50 – 100 ml melk (net hoe stevig je de aardappelpuree wilt hebben)
  • peper
  • zout

Bereiding

Zet de ingrediënten klaar. Schil en kook de aardappelen, rooster de pijnboompitjes en bak de spekjes uit.
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.

Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
Meng de uitgebakken spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Annelies 25 maart 2017 om 11:56

    Kan ik de geitenkaas ook door iets anders vervangen!

  2. Anita 22 januari 2019 om 07:30

    Gisteren dit recept uitgeprobeerd. Heerlijk !! Ik ben niet zo van de stamppotten maar deze vond ik verassend lekker !!!

  3. Theo 20 september 2020 om 18:37

    Omdat ik nog restjes ruccola en raapsteeltjes had heb ik die samengevoegd tot een portie (ong, half om half) en samen met 1,2 kg gekookte aardappelen en wat nootmuskaat gestampt . ipv boter heb ik olie gebruikt, dan nog een gefruit uitje met kip worstjes . Misschien een beetje vreemd maar net als Rivella wel lekker .

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *