Lente stamppot met rucola

Stamppotjes zijn lekker “Hollands”, en lekker “lekker”! Niet alleen in de winter, maar ook in de lente. Wat dacht je van een lente stamppot met rucola? 

Zuurkoolovenschotel, boerenkool met worst, andijviestamp en hutspot zijn heerlijke winterkorst. (ik hou ervan!) De winter is voorbij, en dus zijn de stamppotjes voorbij.. dacht ik en dacht jij misschien ook?
 
Maar je kunt ook nu nog genieten van een lekker stamppotje.Dit rucola stamppotje smaakt heerlijk in de lente!

Hoe het zo kwam? Ik had een halve zak rucola over en had geen zin in een (pasta)salade, dus ontstond dit stamppotje met rucola. Ik heb ingrediënten gebruikt die ik zelf lekker vind, én in huis had! 

Het pakte goed uit, dit stamppotje is zeker voor herhaling vatbaar! En daarom deel ik hem met jullie!

 

Lente stamppot met rucola

Ingrediënten voor 1 persoon

 • rucola
 • aardappelen
 • spekjes
 • semi-zongedroogde tomaten
 • 2 eetlepels geitenkaas
 • pijnboompitjes
 • teentje knoflook
 • 50 – 100 ml melk (net hoe stevig je de aardappelpuree wilt hebben)
 • peper
 • zout

Bereiding

Zet de ingrediënten klaar. Schil en kook de aardappelen, rooster de pijnboompitjes en bak de spekjes uit.
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.

Stamp de aardappelen, voeg de melk hierbij en stamp dit door elkaar.
Roer de rucola door de aardappelpuree, en vervolgens de geitenkaas.
Meng de uitgebakken spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes hierdoor.

Eet smakelijk!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
18 comments
 1. Het heeft even geduurd maar vandaag het rucola stamppotje gegeten, superrrrrrrlekkerrrrrrrrrrrrr. Al mijn favorieten ingrediënten zitten er in hmmmmmmm. Alleen gebruik ik de volgende keer geen zout want daar zorgen de spekjes wel voor.
  Ook dit recept ga ik zeker aanbevelen.

  1. Jaa lekker he!? Door jouw reactie bedenk ik dat ik deze ook weer eens MOET eten! Heb de rucola al in huis ;-)
   Ik hou van zout, maar door de spek is het inderdaad ook al aardig zout!

 2. Hoi Brenda,

  Wat een heerlijk recept. Ik heb eerder een rucola stamppotje gemaakt geïnspireerd op een recept van Rudolph van 24 kitchen. De spekjes bakken en afblussen met Aceto Balsamico en honing. In de stamppot gaat rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker met een magere unox rookworst.

 3. Hoi Brenda,
  Van huis uit ben ik alleen zakjes, potjes en de ‘saaie’ groenten-aardappels-vlees gewend. Kruiden gebruiken kent mijn moeder niet, en dus ik ook niet.
  Mijn man zat wel eens vaker te zeuren dat ik eens moest leren koken met kruiden, en dus ben ik een week geleden op zoek gegaan naar recepten. We eten nu een week de recepten van deze site, en ik krijg elke avond grote complimenten van mijn man!! Die zijn eigenlijk voor jou!
  Zelf vonden we dit recept tot nu toe het aller lekkerste.

 4. hoi Brenda,
  Ohh dit ga ik morgen maken! Neem wel feta ipv geitenkaas want helaas dat lust ik ècht niet.
  Nog een vraagje, wat is het verschil tussen semi gedroogde en gedroogde tomaten?

  1. Semi gedroogde tomaten zijn vaak verkrijgbaar in het koelvak. Ik koop ze bij Deen, maar lidl heeft ze bijvoorbeeld ook. Dit staat ook vaak bij de tapas en verse olijven. De tomaatjes zijn vaak wat vetter, maar minder hard.

  1. Hoi hoi, Het kan dat de rucola bitter word doordat het teveel gekneusd wordt! Dus de rucola zo luchtig mogelijk door de aardappels roeren (Door stampen kan het idd een bittere nasmaak geven)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk