Ga naar de inhoud

Kruidenboter

De beste en lekkerste kruidenboter maak je echt zelf! Jij bepaalt de smaak en als je zorgt dat de boter zacht is, is het ook zo gepiept!

10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kruidenboter

Ik vind een stokbroodje kruidenboter erg lekker op zijn tijd! Met dit mooie weer is het lekker bij de BBQ, maar met minder weer ook bij een kom soep.

Het handige aan het zelf maken van kruidenboter is dat je zelf de smaak bepaald. Bij de supermarkt en bij de kaasboer zijn lekkere varianten kruidenboter te verkrijgen. Maar de beste maak je echt zelf, en als de zorgt dat de boter zacht is, is het ook zo gepiept!

Toen ik deze kruidenboter maakte, publiceerde Jolande Kookt! ook een recept voor het maken van kruidenboter. Jolande gaf de tip om een beetje ketjap toe te voegen om de smaken te versterken.

 

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kruidenboter

Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Haal de roomboter minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.
2
Stap 2

Snijd (of knip) 2 eetlepels peterselie en bieslook fijn. Snipper het sjalotje. Pers de knoflook.

3
Stap 3
"Prak" de roomboter door elkaar, voeg de peterselie, bieslook, knoflook, citroensap, sjalotje en een scheutje ketjap hierbij en roer dit door elkaar.

Heb je teveel gemaakt? Vries dit dan (in porties) in. Zo kun je het de volgende keer laten ontdooien en hoef je het niet opnieuw te maken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op